Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
10/11/2017 | 20:00
Militaire News

ΓΑΛΛΙΑ: Αυτοκίνητο εσκεμμένα έπεσε σε φοιτητές

ΓΑΛΛΙΑ: Αυτοκίνητο εσκεμμένα  έπεσε σε φοιτητές

Ένας άνδρας έπεσε «εσκεμμένα» με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε πεζούς, στην πόλη Μπλανιάκ, στα περίχωρα της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις σπουδαστές τραυματίστηκαν.

Πρόκειται για Κινέζους σπουδαστές. Μια 23χρονη είναι σοβαρότερα τραυματισμένη, ένας νεαρός άνδρας και άλλη μια κοπέλα, ηλικίας 22 και 23 ετών, φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

«Προς το παρόν το περιστατικό δεν ερευνάται ως τρομοκρατικό αν και το σενάριο αυτό δεν έχει αποκλειστεί» επισήμανε ο εισαγγελέας της Τουλούζης σε μια ανακοίνωση.

Ο άνδρας συνελήφθη λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα.

Ο άνδρας συνελήφθη λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα.

Όπως μετέδωσε αρχικά το τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1 το περιστατικό συνέβη στην έξοδο του λυκείου-κολεγίου Σεντ Εξιπερί. Λίγο μετά έγινε γνωστό, από το Europe 1, ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν έξω από το συγκρότημα “IGS Alternance”, γύρω στις 16.00 τοπική ώρα.

O οδηγός ήταν ηλικίας 28 ετών. Ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές όχι όμως για τρομοκρατικές υποθέσεις.

Ο δράστης φαίνεται πως πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, είχε νοσηλευτεί έως τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Βάσει των πρώτων στοιχείων της έρευνας, όπως μεταδίδει το Europe1, υποστήριξε ότι «έλαβε εντολές» για να διαπράξει την ενέργεια αυτή.

Το όχημα παρέσυρε τους πεζούς την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τον δρόμο.

Κατόπιν, μεταδίδει το Europe 1, στάθμευσε το όχημά του και περίμενε τις δυνάμεις ασφαλείας καπνίζοντας μάλιστα ένα τσιγάρο.

Στο IGS στεγάζονται πέντε ιδιωτικά σχολεία όπου φοιτούν συνολικά 2.000 μαθητές και σπουδαστές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης