Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία
03/10/2016 | 23:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Βγαίνουν στο δρόμο οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ! Συγκέντρωση στο ΥΠΕΘΑ και πορεία στη Βουλή

Βγαίνουν στο δρόμο οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ! Συγκέντρωση στο ΥΠΕΘΑ και πορεία στη Βουλή

Μια ημέρα μετά τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων που ο Τόσκας έπνιξε στα δακρυγόνα εξοργίζοντας τον Πρωθυπουργό, απεργούν και πραγματοποιούν κινητοποιήσεις την Τρίτη 4/10 (στις 12 .30) στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας  και εν συνεχεία πορεία στην Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου, τα Σωματεία των εργαζόμενων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ-πρώην ΠΥΡΚΑΛ /ΕΒΟ), απαιτώντας απαντήσεις για το μέλλον της εταιρείας. 

<<Η αδυναμία αγοράς πρώτων υλών, δημιουργεί στασιμότητα και πισωγυρίσματα, φέρνοντας την εταιρεία από δυσμενέστερη θέση να συμμετάσχει στις διεργασίες που γίνονται μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών>> αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ  (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.), που συμπαραστέκεται στον αγώνα των Εργαζομένων των ΕΑΣ.

Η ανακοίνωση συνεχίζει τονίζοντας ότι οι  δυναμικές κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν <<γιατί παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης η εταιρεία  έχει αφεθεί στην τύχη της. Μετά από επανειλημμένες  συσκέψεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, με τη συμμετοχή συναρμοδίων Υπουργών, συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα των ΕΑΣ και η ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης για να μπορέσει να υλοποιηθεί το παραγωγικό τους έργο.

Δυστυχώς παρά την ύπαρξη άμεσης ανάγκης, καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει προχωρήσει με αποτέλεσμα το οικονομικό πρόβλημα της εταιρείας να δημιουργεί εκρηκτικές διαστάσεις>>, αναφέρεται.

Και καταλήγει η ανακοίνωση συμπαράστασης της ΟΕΧΒΕ: <<Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους, να αφήσει τις ανέξοδες υποσχέσεις, τα ανέξοδα σχέδια επί χάρτου και να προστατεύσει  τη μοναδική αμυντική βιομηχανία της χώρας, την παραγωγή πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων, που τόσο επίκαιρα, μέσα από τις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, αναδεικνύεται η στρατηγική της σημασία για την εθνική άμυνα>>.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης