Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Βίτσας κατά ΓΣΕΕ με αφορμή τα ΕΑΣ: “Λέτε ανακρίβειες”

Βίτσας κατά ΓΣΕΕ με αφορμή τα ΕΑΣ:
vitsas_naytaioi

Βίτσας κατά ΓΣΕΕ με αφορμή ανακοίνωσή της για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα:

Με έκπληξη διαβάσαμε το περιεχόμενο ανακοίνωσης της ΓΣΕΕ, που αναφέρεται στα ΕΑΣ και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αποκλειστικό θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν σε σχέση με τη λειτουργία και τις προοπτικές της Επιχείρησης.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, εκτός από τις ανακρίβειες που περιέχει, εκφράζει και ένα πνεύμα πλήρους απαξίωσης των προσπαθειών που γίνονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τη Διοίκηση των ΕΑΣ αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτά.

Ειδικότερα: Αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ πως οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι δύο μήνες, ενώ η αλήθεια είναι πως έχει καθυστερήσει η πληρωμή που έπρεπε να γίνει στις 31 Μαΐου 2016 και πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εξασφάλιση των πληρωμών. Αναφέρεται πως «οι εργαζόμενοι καλούνται σε συσκέψεις με τους υπουργούς απόντες», ενώ η αλήθεια είναι πως στην τελευταία σύσκεψη για την οποία γίνεται λόγος, όπου συμμετείχε και εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, ήταν παρόντες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων.

Σεβόμενοι το θεσμικό ρόλο των εκπροσώπων των εργαζομένων, προφανώς και της ΓΣΕΕ, θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως ούτε με ευχολόγια ούτε με αφορισμούς και πολύ περισσότερο με ανακρίβειες δεν λύνονται τέτοια προβλήματα. Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, με δεδομένο το πλαίσιο στο οποίο βρίσκεται η χώρας μας, έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα όχι απλά την διάσωση των ΕΑΣ και γενικά της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας αλλά και την δυναμική τους επανεκκίνηση. 

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης