Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΤΟΥΡΚΙΑ
13/02/2016 | 23:52 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Βέτο Τούρκων στο ΝΑΤΟ για τις περιπολίες στο Αιγαίο! Τι απίστευτο ζήτησαν και το πήραν!

Βέτο Τούρκων στο ΝΑΤΟ για τις περιπολίες στο Αιγαίο! Τι απίστευτο ζήτησαν και το πήραν!

Άρχισαν τα …όργανα από τους Τούρκους στο Αιγαίο! Η Άγκυρα έθεσε ήδη το πρώτο βέτο στο σχεδιασμό των νατοϊκών περιπολιών για θέμα που είναι δύσκολο να το πιστέψει λογικός άνθρωπος. Ο διοικητής της νατοϊκής δύναμης SNMG 2 Γερμανός ναύαρχος Jörg Klein, αποφάσισε να δώσει στις περιοχές περιπολίας ονομασίες αρχαίων φιλόσοφων. Μία περιοχή την είχε ονομάσει Πλάτωνα, την άλλα Αριστοτέλη κλπ. Η Τουρκία έθεσε αμέσως βέτο!!! Κι ο Γερμανός διοικητής της ναυτικής δύναμης που έχει αναλάβει τις περιπολίες στο Αιγαίο έκανε αμέσως πίσω . Έδωσε άλλες “κωδικές ονομασίες” στις περιοχές που δεν …προκαλούν την Τουρκία! Ονόμασε τις περιοχές… Α1, Α2 και πάει λέγοντας!

Η αντίδραση της Τουρκίας είναι ενδιεκτική του κλίματος που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά,ακόμη κι όταν υπάρχει “νατοϊκή συνεργασία”. Η Άγκυρα αποδεικνύει ότι δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη ούτε την πιο ασήμαντη λεπτομέρεια για να καταδείξει τις θέσεις και τις απόψεις της στο Αιγαίο. Και να επιβάλλει με κάθε τρόπο την πρόθεσή της να “σβήσει” οτιδήποτε συνδέει Ελλάδα και Αιγαίο! Σιγά,σιγά το πετυχαίνει. Πριν μερικές μέρες ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για το Αιγαίο ,χρησιμοποίησε τον όρο “νατοϊκά ύδατα”.

Το Αιγαίο δεν είναι μόνο ελληνικό. Έχει διεθνή ύδατα, στα οποία όλος ο κόσμος μπορεί να κινείται ελεύθερα. Αλλά έχει και χωρικά ύδατα που είναι ελληνικά . Η Τουρκία συστηματικά από το 1974 και μετά επιμένει να “πουλάει” το “παραμύθι” ότι δεν έχει ζωτικό θαλάσσιο χώρο και ότι δήθεν η Ελλάδα την “πνίγει” στο Αιγαίο. Τίποτα ψευδέστερο και απόδειξη είναι οι “τσάρκες” που κάνουν πολεμικά την πλοία μέχρι το Σούνιο,παριστάνοντας ότι κάνουν “αβλαβείς διελεύσεις”. Η Άγκυρα δεν κρύβει το στόχο της. Θέλει να χωρίσει το Αιγαίο ,ακριβώς στη μέση . Το επιδιώκει με επιμονή και συνέπεια . Αν θα το καταφέρει είναι ένα άλλο ζήτημα που θα πρέπει πολύ σοβαρά να μας απασχολήσει ως χώρα.

Όπως και να ΄χει φαίνεται ότι μετά από την οικονομική κρίση ήρθε η ώρα να βρεθούμε αντιμέτωποι και με κρίση ή κρίσεις στα λεγόμενα εθνικά μας θέματα.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης