Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
07/05/2017 | 22:21 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Αφιέρωμα στην Ελληνική Αεροπορία

Αφιέρωμα στην Ελληνική Αεροπορία

Αφιέρωμα στην Ελληνική Αεροπορία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017 στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), ως εναρκτήρια εκδήλωση της Θερινής Ακαδημίας Αεροπλοΐας 2017.

Με αφορμή το βιβλίο της Αντιγόνης Καμπέρου, «Δημήτριος Καμπέρος: ο Τρελοκαμπέρος, η ζωή του πρώτου Έλληνα στρατιωτικού αεροπόρου», που εξιστορεί τα έργα και τη συμβολή του πρωτοπόρου Έλληνα αεροπόρου στις απαρχές της αεροπορίας της χώρας, οι προσκεκλημένοι ομιλητές φωτίζουν τις προσωπικότητες και τα γεγονότα που συνέβαλαν στη σύλληψη της αεροπορικής ιδέας από τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Στρατιωτικών, Ελευθέριο Βενιζέλο και την ίδρυση της Ελληνικής Αεροπορίας το 1911.

Ομιλητές:

  • Παντελής Βατάκης, Σμήναρχος (Ι), Διοικητής Μοίρας Πολεμικής Αεροπορίας
  • Αντιγόνη Καμπέρου, Φιλόλογος-Ευρωπαϊολόγος, Συγγραφέας
  • Αλέξιος Καρυτινός, Επισμηναγός (Δ)
  • Κωνσταντίνος Λαγός, Ιστορικός, Καθηγητής Ιστορίας στην Σχολή Ικάρων
  • Ιωάννης Μυλωνάς, Τεχνικός Συντηρητής, Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας

Οι ομιλητές αναφέρονται στην μοναδική εφεύρεση των αδελφών Ράιτ στην Αμερική και την πώληση των δικαιωμάτων τους στη Γαλλία και παράλληλα στα ελληνικά ιστορικά γεγονότα της εποχής, του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την μετέπειτα εξέλιξη της ελληνικής αεροπορίας. Σχολιάζουν ακόμη το ρόλο της Αεροπορίας την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων και μιλούν για τους πρώτους αεροπόρους Δημήτριο Καμπέρο, Μιχάλη Μουτούση, Χρήστο Αδαμίδη και Πανούτσο Νοταρά, καθώς και τους ιδιώτες αεροπόρους Εμμανουήλ Αργυρόπουλο και Αλέξανδρο Καραμανλάκη. Στην εκδήλωση παρουσιάζεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ιστορικά video.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) και η Ελληνική Αεροπορική Ένωση.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.

Είσοδος ελεύθερη.

Εικόνα: Δημήτριος Καμπέρος, ο πρώτος Έλληνας στρατιωτικός αεροπόρος

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης