Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Αυτός είναι ο Γρύπας πολεμιστής που βρέθηκε στην Πύλο! Το πρόσωπό του

Αυτός είναι ο Γρύπας πολεμιστής που βρέθηκε στην Πύλο! Το πρόσωπό του

Ο νεαρός άνδρας, με τα μακριά μαύρα μαλλιά, ήταν  ο «Γρύπας πολεμιστής»!Πως προέκυψε αυτό το πρόσωπο;

Πέρυσι βρέθηκε στον Άνω Εγκλιανό της Πύλου,τάφος του 1500 π.Χ. Εκεί βρέθηκε ένα κρανίο απτα οστά του οποίου ειδικοί “έπλασαν” το πρόσωπό του.

Όλα τα δεδομένα της ανασκαφής  παρουσιάστηκαν στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών από τους αρχαιολόγους Τζακ Ντέιβις και Σάρον Στόκερ από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, οι οποίοι το καλοκαίρι του 2015 βρήκαν τον ασύλητο, λακκοειδή τάφο με τον σκελετό άνδρα, ηλικίας 30 με 35 ετών, καθώς και περισσότερα από 1.400 μοναδικά αντικείμενα ως κτερίσματα για τη μετά θάνατο ζωή του.

«Από ό,τι φαίνεται ήταν ένας όμορφος άνδρας. Τον έχουμε αποκαταστήσει με μακριά μαύρα μαλλιά, με βάση την αναπαράσταση πολεμιστή που βρέθηκε σε μία σφραγίδα στον τάφο και η οποία θα δημοσιευτεί του χρόνου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δρ. Στόκερ.

Η ανασύσταση του προσώπου του έγινε από τους Lynne Schepartz και Tobias Houlton του Πανεπιστημίου του Ουιτγουότερσραντ στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Πέρσι, η συγκλονιστική ανακάλυψη είχε χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ως «η πιο εντυπωσιακή περίπτωση επίδειξης προϊστορικού πλούτου σε ταφικά μνημεία της Ηπειρωτικής Ελλάδας, που έχει έρθει στο φως τα τελευταία 65 χρόνια».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης