Υποστηριξε το militaire

Αυτοί είναι οι Έλληνες! Συγκλονιστικό βίντεο ανθρωπιάς από την Ειδομένη

Militaire News

Εδώ στην Αθήνα οι “πρωτευουσιάνοι” είμαστε πανικόβλητοι από το θέμα του προσφυγών. Όχι πως δεν είναι σοβαρό. Όχι πως δεν μπορεί να επηρεάσει τις ζωές κάποιων συμπολιτών μας. Το κλίμα πανίκου φροντίζουν να το δημιουργούν και να το διατηρούν πολλά ΜΜΕ και πολλοί δημοσιογράφοι στις γειτονιές των οποίων δεν πρόκειται να φτιαχτεί κάποιος καταυλισμός. Μέσα απ΄ αυτό το κλίμα βρίσκουν πολύ εύκολα δίοδο οι ακραίες απόψεις και η ανοησία.

Όμως σ΄ αυτή τη χώρα η προσφυγιά είναι η ιστορία της. Την έχουν γνωρίσει οι πρόγονοί μας, την έχουμε ακούσει ως ιστορία οι νεότεροι. Όπως και την μετανάστευση για ένα κομμάτι ψωμί για την οικογένεια.

Όλα αυτά δεν μπορούν να ξεχαστούν, ούτε να σβηστούν από τις κραυγές των λίγων.

Βλέπεις λοιπόν αυτό το βίντεο από την Ειδομένη, με το ζευγάρι των ηλικιωμένων που φιλοξένησαν πρόσφυγες από τη Συρία και νιώθεις ξανά υπερήφανος που είσαι Έλληνας! Οι πρόσφυγες φεύγουν την ώρα που το ηλικιωμένο ζευγάρι δίνει συνέντευξη σ΄ ένα γερμανικό δίκτυο. Η κοπέλα από τη Συρία αποχαιρετά τη γιαγιά φιλώντας της το χέρι. Κλαίνε και οι δυο . Σαν να είναι κόρη και μάνα. Και για μια νύχτα έστω έτσι ήταν! 

Αφιερωμένο σ΄ όσους όλη μέρα κάθε μέρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει όλοι μας να γίνουμε Κουρτς! Δεν θα γίνουμε .

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης