Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
24/04/2016 | 01:34 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ασύδωτη Τουρκία θέλει τα πάντα στο Αιγαίο έχοντας “σούζα” ακόμη και τη Μέρκελ

Ασύδωτη Τουρκία θέλει τα πάντα στο Αιγαίο έχοντας

Δεν αναγνωρίζει τίποτα στο Αιγαίο η Τουρκία και θέλει όλα να τ΄αλλάξει. Υπέρ της φυσικά. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ απάντησε στις δηλώσεις Τσίπρα που έγιναν μετά από τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ . Απάντησε με ψεύδη και προκλήσεις .

Τα ψέμματα:

• «Οι κατηγορίες ότι η Τουρκία δημιουργεί εμπόδια στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν στέκουν και είναι άδικες. Όπως είναι γνωστό οι υποτιθέμενες παραβιάσεις στον εναέριο χώρου του Αιγαίου προκαλούνται από προβλήματα που υπάρχουν στη θάλασσα του Αιγαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιγκλίτς.

Η Τουρκία δημιουργεί διαρκώς προβλήματα στο ΝΑΤΟ ,το οποίο την ανέχεται και τη χαϊδεύει. Η Τουρκία ξεδιάντροπα και με απανθρωπιά χρησιμοποιεί ως όπλο τις προσφυγικές ροές,τις οποίες σ΄ ένα βαθμό η ίδια προκάλεσε. Θέλει απλά να τσεπώσει δισεκατομμύρια από την Ευρώπη και να κερδίσει ότι περισσότερο μπορεί. Μεταξύ άλλων και τον έλεγχο του μισού τουλάχιστον Αιγαίου.

Οι προκλήσεις:

«Η Τουρκία προσπαθεί ειλικρινά και επιδεικνύει τη θέληση για ένα οριστικό διακανονισμό που θα έχει διάρκεια επί μιας σειράς προβλημάτων που υπάρχουν στο Αιγαίο. Προσδοκούμε στην ολοκλήρωση των διερευνητικών συνομιλιών και σε μια λύση διαρκείας»,είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα στο Αιγαίο,εκτός από τις παράλογες,παράνομες και επικίνδυνες τουρκικές διεκδηκήσεις και αξιώσεις. Η Τουρκία συμπεριφέρεται το τελευταίο ειδικά διάστημα ως…τζιχαντιστής τρομοκράτης γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τους πάντε και τα πάντα. Νοιωθει τον κίνδυνο διαμελισμού της και τα παίζει όλα για όλα,πιστεύοντας ότι θα κερδίσει τα πάντα.

“Σούζα” και η Μέρκελ στον σουλτάνο!

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ που επισκέφθηκε το Γκαζίαντεπ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς,δήλωσε ότι προωθεί το σχέδιο δημιουργίας ζωνών ασφαλείας στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου οι πρόσφυγες θα μπορούν να βρουν καταφύγιο. «Ζήτησα και πάλι τη δημιουργία ζωνών στις περιοχές όπου τηρείται ιδιαιτέρως η εκεχειρία και όπου μπορεί να υπάρξει εγγύηση για υψηλό επίπεδο ασφαλείας», δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ .

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου προειδοποίησε ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας για την επανεισδοχή προσφύγων δεν μπορεί να εφαρμοσθεί χωρίς την φιλελευθεροποίηση από την ΕΕ του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες. «Το θέμα της κατάργησης της βίζας είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία», δήλωσε ο Νταβούτογλου . Ο Τούρκος πρωθυπουργός εξέφρασε την «πεποίθηση» για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πράξει τα αναγκαία ως προς το θέμα αυτό, το οποίο αποτελεί «υπόσχεση της τουρκικής κυβέρνησης προς τον λαό της». Η Τουρκία είναι το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο ως προς τη μεταχείριση των προσφύγων, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης