Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: “Αναμείνατε στο ακουστικό σας” για ειδικό νόμο!

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ:

Σε αναμονή “ειδικού συνταξιοδοτικού νόμου” οι στρατιωτικοί! Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο σχέδιο του νέου ασφαλιστικού :

“Το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες για όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Τα θέματα του νόμου αυτού που αναφέρονται στους τακτικούς υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, τους στρατιωτικούς και τους τακτικούς υπαλλήλους των Ν.Π.Δ.Δ., οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α` και β` βαθμίδας θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο. Για τους υπαλλήλους της Βουλής τα θέματα του νόμου θα ρυθμιστούν από  τον Κανονισμό της Βουλής…”

Η αναμονή ποτέ δεν βγήκε σε καλό για τους στρατιωτικούς. Όπως και οι “ειδικές ρυθμίσεις” που κατά καιρούς αποφασίζονταν γι΄ αυτούς. Πάντα ήταν οι χαμένοι της υπόθεσης σε σχέση με τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς.

Πότε θα κατατεθεί ο “ειδικός συνταξιοδοτικός νόμος” επίσης είναι άγνωστο. Μέχρι τότε οι στρατιωτικοί ,εν ενεργεία και απόστρατοι θα “βράζουν στο καβούκι τους”.

Οι πρώτοι έχουν την αγωνία με τα όρια ηλικίας που έχουν φθάσει στα 58 αν και δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι δεν είναι υποχρεωτική η παραμονή μέχρι αυτό το ηλικιακό όριο. Αγωνία έχουν και για ενδεχόμενες νέες περικοπές στις αποδοχές τους.

Οι απόστρατοι ανησυχούν και μάλλον δικαίως για νέες περικοπές στις συντάξεις.

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις. Το θέμα όμως είναι ότι κι άλλοι είχαν δώσει τις ίδιες διαβεβαιώσεις παλαιότερα και τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Η πραγματικότητα έτσι κι αλλιώς δεν είναι ευχάριστη για τους στρατιωτικούς. Από εκεί που τους χρωστάνε και με τη βούλα του νόμου μάλιστα ,έχουμε φθάσει στην άβολη κατάσταση να είναι πλέον …κόκκινη γραμμή η αποφυγή νέων μειώσεων! Οι οποίες βέβαια αν έρθουν θα θέσουν φυσιολογικά σε αμφισβήτηση ακόμη και την ίδια την επιβίωση της κυβέρνησης. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ότι ο Καμμένος θα “καταπιεί” νέες μειώσεις. Γνωρίζει καλά ότι εκτός από την επιβίωση των στρατιωτικών παίζεται πλέον και η δική του πολιτική επιβίωση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης