Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
11/05/2016 | 21:08 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Αστυπάλαια: Φωτιά σε σκάφος σβήνει με επέμβαση εθελοντών

Αστυπάλαια: Φωτιά σε σκάφος σβήνει με επέμβαση εθελοντών

Φωτιά σε σκάφος στη μαρίνα της Αστπάλαιας αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από το Σωματείο  Εθελοντών Πολιτικης Προστασίας του νησιού.

Όπως γράφουν οι ίδιοι:

“Στις 10/05/2016 Ώρα: 17:20 ειδοποιηθήκαμε μέσω τηλεφώνου από υπάλληλο της μαρίνας για Σκάφος 15μ με σημαία Ιρλανδίας και όνομα IreneII  με τετραμελές πλήρωμα προσέγγισε το λιμάνι Πέρα γιαλός με καπνούς να βγαίνουν από την καμπίνα του.

Κινητοποιήθηκε το σωματείο και στο τόπο του συμβάντος έφθασαν 3 οχήματα 8 εθελοντές   Εμφανή φλόγα δεν υπήρχε, τα τζάμια είχαν όλα μαυρίσει και δεν υπήρχε ορατότητα προς τα μέσα . Έγινε ψύξη του σκάφους και μετά με αναπνευστική συσκευή εισήλθαμε στο χώρο της καμπίνας όπου διαπιστώθηκε ότι η φωτιά είχε περιοριστεί στη πλώρη του σκάφους στο σημείο των μπαταριών του μπροστινού έλικα ελιγμών και εργάτη άγκυρας. Μια μπαταρία έλιωσε, κάηκαν το κρεβάτι στρώματα και ξύλινα τμήματα διακόσμησης. Δεν υπήρξε διάτρηση του σκάφους και καμία διαρροή καυσίμων στη θάλασσα καμία ρύπανση. Αφαιρέθηκαν τα στρώματα για αποφυγή υποβόσκουσας φωτιάς και το παρακολουθούσαμε έως 01:00 με τρεις εθελοντές και 2 οχήματα για τυχόν αναζωπύρωση. Η πυρασφάλεια του λιμανιού δεν λειτούργησε ούτε νερό στους κρουνούς υπήρχε, για αυτό ζητήσαμε την συνδρομή της υδροφόρας του δήμου για επάρκεια νερού .   

Το σωματείο παρά τις δυσκολίες οικονομικές, γραφειοκρατικές, που αντιμετωπίζουμε προσπαθούμε να είμαστε ετοιμοπόλεμοι . Στο νησί είμαστε μόνοι και δεν έχουμε το χρόνο να περιμένουμε την κρατική μηχανή “.

astypalaia

astypalaia

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης