Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πρώτη Γραμμή
02/03/2017 | 06:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τι είδηση βγήκε από τις τακτικές κρίσεις! Ποιο σχέδιο “παγώνει” αλλά δεν εγκαταλείπεται

Τι είδηση βγήκε από τις τακτικές κρίσεις! Ποιο σχέδιο

Η προαγωγή του διοικητή της ΑΣΔΕΝ Νίκου Μανωλάκου στο βαθμό του Αντιστράτηγου δείχνει ότι το σχέδιο του ΓΕΕΘΑ για υπαγωγή της ΑΣΔΕΝ υπό το Στόλο προς το παρόν “παγώνει”. Όπως έχει γράψει το Militaire.gr  ο Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης αλλά και η ηγεσία του ΓΕΝ είχε πειστεί πως η ώρα για αλλαγή είχε έρθει. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους επιλογής του “βάτραχου” Αντιναύαρχου Ιωάννη Παυλόπουλου για τη θέση του Αρχηγού Στόλου. Κρίθηκε ότι ένα στέλεχος που έχει γαλουχηθεί με την νοοτροπία των Ειδικών Δυνάμεων ήταν ιδανική λύση για να “περάσει” η ΑΣΔΕΝ υπό τον έλεγχο του Στόλου.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και εκφράστηκαν με αρθρογραφία απόστρατων αξιωματικών και μέσα από το Militaire.gr.

Στο ΓΕΕΘΑ δεν έκαναν πίσω, αλλά διευκρίνησαν ότι το όλο εγχείρημα βρίσκεται στη φάση της μελέτης. Η απόφαση για τοποθέτηση Αντιστράτηγου στην ΑΣΔΕΝ κι όχι Υποστράτηγου όπως προβλέπει το σχέδιο “μεταφοράς αρμοδιοτήτων” στο Στόλο, δείχνει ότι μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η μελέτη,τίποτα δεν αλλάζει.

Το ΓΕΕΘΑ υποστηρίζει την άποψή του η οποία έχει λογική. Κανένα σχέδιο όμως δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας αν δεν πειστούν όλοι να το υπηρετήσουν. Κι αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει το ΓΕΕΘΑ, ακούγοντας και ενσωματώνοντας κάποιες από τις προτάσεις όσων διαφωνούν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης