Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
20/04/2016 | 06:51 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Να ΄χουμε το νου μας για επαναχάραξη συνόρων”! Ο “προφητικός” Αρσένης και τι είχε πει για τις ΕΔ

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τον Δεκέμβριο του 2012 ο Γεράσιμος Αρσένης μου είχε κάνει τη τιμή να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη ,τότε στο  Onalert. Όχι μόνο είχε δεχτεί την πρόσκληση αλλά μας είχε πει ότι ήθελε πάρα πολύ να μιλήσει για τα θέματα της Εθνικής Άμυνας γιατί ανησυχούσε πάρα πολύ για τα εθνικά θέματα που τα συνέδεε ΑΜΕΣΑ με την οικονομία. Ο Αρσένης παρέμενε σιωπηλός όχι επειδή το είχε επιλέξει αλλά επειδή τα ΜΜΕ προτιμούσαν για πάρα πολλά χρόνια να ακούν τις …ευχάριστες απόψεις των … “εκσυγχρονιστών” της ομαδας Σημίτη . Οι απόψεις του δεν ήταν ευχάριστες .

Από χθες που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του δεχτήκαμε πάρα πολλά τηλεφωνήματα για την προφητική όπως αποδείχτηκε συνέντευξη του 2012. Τα περισσότερα απ΄ όσα μας είχε πει τότε ο Γεράσιμος Αρσένης δυστυχώς έχουν επιβεβαιωθεί. Μένει να δούμε αν θα επαληθευτουν οι φόβοι του ακομη και για επαναχάραξη συνόρων . Είχε πει τότε “να ΄χουμε το νου μας”. Βλέπετε κάποιον να ΄χει το νου του;

Είχε πει και κάτι που πολλοί ακόμη και σήμερα εντός της χώρας αρνούνται να πιστέψουν. Ότι οι πιέσεις των δανειστών στο χώρο της Άμυνας κρύβουν πολλά πονηρά και κακά σενάρια. Δεν θέλουν εθνικούς στρατούς οι δανειστές. Θέλουν δυνάμεις για εσωτερική ασφάλεια. Και επιθυμούν ένα στρατό 30.000 στην Ελλάδα.

Τι μας είχε πει τότε ο Γεράσιμος Αρσένης:

Για την οικονομική κρίση και τα εθνικά θέματα είχε πει ότι είναι  “δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το επικίνδυνο λάθος που κάνουμε είναι ότι ξεχωρίζουμε την οικονομική κρίση από τα εθνικά θέματα.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι αυτά είναι ενιαία και δεν μπορείς να δεις τα οικονομικά χωρίς να κοιτας τι γίνεται στον περιγυρό σου στα εθνικά θέματα.

Έχουμε απομονώσει το θέμα της κρίσης στα οικονομικά… Η εξωτερική κρίση θα επιλέξει το δικό της πλάνο και θα σε βρει ανέτοιμο…

Για την επαναχάραξη των συνόρων:

Η οικονομική κρίση δεν προέκυψε έτσι… Είναι παγκόσμια και προκαλεί μεγάλες γεωπολτικές αναταράξεις. Επαναχαράσσονται σήμερα τα σύνορα …Το εθνικό κράτος που ξέραμε δεν υπάρχει…

Οι  Βαλκανικοί Πόλεμοι που χάραξαν τα σύνορα στη περιοχή δεν είναι πολλά χρόνια πίσω. Αυτά τα σύνορα δεν μπορούμε να τα θεωρήσουμε δεδομένα…Πρέπει να ΄χουμε το νου μας. Αλλάζουν τα σενάρια και οι επιρροές.

Όταν πάμε να φτιάξουμε ένα σενάριο οικονομικής ανόρθωσης δεν μπορούμε να αγνοούμε τα εθνικά θέματα”.

Για τις ευκαιρίες που πρέπει να εκμεταλλευθούμε:

“Κάθε κρίση που σπάει τα στεγανά δημιουργεί και ρήγματα… Πρέπει να παίξεις το παιχνίδι σου για να δικαιώσεις την εθνική σου θέση ,τα συμφέροντά σου και την ασφάλειά σου.

Το θέμα του χρέους δυστυχώς ποτέ δεν λύθηκε ομαλά. Λύθηκε είτε με υπερπληθωρισμό,είτε με πόλεμο…Το παράδειγμα της Γερμανίας που μας κουνάει τώρα το δάχτυλο είναι το πιο χαρακτηριστικό”.

Για τις πραγματικές προθέσεις των δανειστών στην Άμυνα:

“Οι πιέσεις της τρόϊκας στην Άμυνα κρύβουν άλλα πράγματα από πίσω. Οι σχεδιαστές της νέας τάξης πραγμάτων δεν θέλουν εθνικούς στρατούς…Τους θέλουν ως αστυνομική δύναμη για την εσωτερική ασφάλεια που δεν είναι αποστολή τους. Θέλουν στην Ελλάδα ένα στρατό 30.000”.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης