Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
08/04/2017 | 19:39
Militaire News

Από τη Μάχη των Οχυρών στη “μάχη της αξιολόγησης”

Από τη Μάχη των Οχυρών στη

Από τη Μάχη των Οχυρών στη “μάχη της αξιολόγησης”! Και στις δύο μάχες απέναντί μας Γερμανοί .Υπάρχουν πολλές διαφορές βεβαίως αλλά σ΄ αυτή που πρέπει να σταθούμε είναι ότι στην πρώτη υπήρξε καθολική αντίσταση…

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας επισκέφθηκε σήμερα το Οχυρό Ιστίμπεη στις Σέρρες και παρακολούθησε τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη μάχη των οχυρών κατά τη γερμανική εισβολή που ξεκίνησε στις 6 Απριλίου 1941.

 

Ο ΑΝΥΕΘΑ απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι «ως Ελληνίδες και Έλληνες, έχουμε τη θέληση, έχουμε τη δυνατότητα, έχουμε τα μέσα, πολύ περισσότερο έχουμε το ψυχικό σθένος να υπερασπίσουμε τα δίκαια της πατρίδας μας, τα δίκαια της ανθρωπότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

 

Στη συνέχεια έδωσε την εκκίνηση του αγώνα δρόμου «Δρόμος Θυσίας», μήκους 14 χιλιομέτρων, που τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ-ΑΣΑΕΔ και στον οποίο πήραν μέρος και σπουδαστές στρατιωτικών σχολών.

 

Ακολούθησε ξενάγηση στο Οχυρό και στη συνέχεια ο ΑΝΥΕΘΑ απένημε τον θυρεό του ΥΠΕΘΑ στον Κωνσταντίνο Κυριακού, αδελφό του Δεκανέα Ηλία Κυριακού που έπεσε αγωνιζόμενος ηρωικά στη μάχη των οχυρών.

 

Ο ΑΝΥΕΘΑ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων. Η μία είχε να κάνει με την αξιολόγηηση και η δεύτερη με την τουρκική προκλητικότητα:

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση:

 

«Το Εurogroup της Παρασκευής σημείωσε ένα μεγάλο πλέον βήμα, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση. Το κλείσιμο της αξιολόγησης θα μας φέρει σε μια κανονικότητα αλλά και ανοίγει ελπίδες, ώστε η χώρα να μπει στην ποσοτική χαλάρωση. Αυτό σημαίνει ότι θα ενισχυθεί η εσωτερική οικονομία αλλά και θα υπάρξει διευθέτηση για τα μεσοπρόσθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα για τη διαχείριση του χρέους. Είναι ένα σημαντικό βήμα αλλά υπάρχουν ακόμα ζητήματα που πρέπει να γίνουν και να συζητηθούν. Αυτός ο μήνας θα είναι ένας μήνας συνεχών διεργασιών αλλά νομίζω ότι πια ανοίγουμε το μονοπάτι, ώστε στα μέσα του 2018 η χώρα να μην είναι υπό επιτροπεία και ν’ αρχίσει να ακολουθεί την ευρωπαϊκή κανονικότητα».

 

Για την τουρκική προκλητικότητα:

 

«Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα η οποία σέβεται και δεσμεύεται από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Τίποτα δεν μας έχει χαριστεί. Για εμάς δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες”. Σεβόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων αλλά και υπερασπιζόμαστε τα δικά μας, τα οποία και τα γνωρίζουμε και δεν τα συζητάμε».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης