Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
17/12/2017 | 06:18 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Από που έπαιρνε όπλα το ISIS; Τι βρέθηκε στα εδάφη του

Από που έπαιρνε όπλα το ISIS; Τι βρέθηκε στα εδάφη του

Η κατάρρευση του Ισλαμικού Κράτους, αποκαλύπτει στοιχεία για την προέλευση του εξοπλισμού του. Σύμφωνα με ανάλυση του  εμπειρογνώμονα Doğu Eroğlu στον ανεξάρτητο ιστοχώρο ειδήσεων Diken, τα περισσότερα υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων βομβών προέρχονταν από την Τουρκία.

Ωστόσο μόνο το  0,87% των όπλων και το 2,71% των πυρομαχικών που βρέθηκαν σε περιοχές που ήλεγχε το  ISIS προερχόταν από την Τουρκία, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Περίπου το 97% των ελαφρών όπλων που ανακτήθηκαν ήταν ανατολικής κατασκευής  και μόνο το 3% ήταν από χώρες του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Eroğlu, με τον κύριο κατασκευαστή τόσο των όπλων όσο και των πυρομαχικών να είναι η Κίνα.

Ορισμένα από τα πυρομαχικά που εντοπίστηκαν από τις ιρακινές δυνάμεις στην επικράτεια του ISIS, ωστόσο, προέρχονταν από μια πώληση 5 εκατομμυρίων φυσιγγίων από τη Βοσνία στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Από την έρευνα που έγινε προκύπτει ότι όλες  οι πρώτες ύλες για τα IEDs  προέρχονταν από την Τουρκία και δήλωσαν ότι μεταξύ αυτών των υλικών ήταν , νιτρικό αμμώνιο, νιτρικό κάλιο, σορβιτόλη, βαρέλια για εκρηκτικά,  και καλώδια “, δήλωσε ο Eroğlu.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης