Υποστηριξε το militaire
Breaking News Ιστορία ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑ
19/03/2016 | 06:29 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Οι Τούρκοι “σωτήρες” των προσφύγων; Ποιος ξεχνά τις απελάσεις Ελλήνων το 1964;

Οι Τούρκοι

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Σήμερα που το προσφυγικό ζήτημα είναι στην επικαιρότητα, ένα σωματείο στην Τουρκία  το Babil Derneği οργάνωσε μια έκθεση  με θέμα τις απελάσεις των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη.

Οι Έλληνες εκδιώχθηκαν από την κοιτίδα τους  με συστηματικές μεθόδους κρατικής βίας και τρομοκρατίας . Ο  ξεριζωμός των Ελλήνων από τον Πόντο και την Μικρά Ασία δεν ήταν αρκετός για την Άγκυρα. Έπρεπε να εξοντωθούν όλοι οι γκιαούρηδες. Η τελευταία πράξη του δράματος ήταν οι απελάσεις 12.000 Ελλήνων με πρόφαση το Κυπριακό το 1964. Οι  “εγκληματίες”  έπρεπε να φύγουν από την Πόλη μέσα σε 24 ώρες , παίρνοντας μαζί τους μόνο 20 $ και 20 κιλά αποσκευές. Δημεύτηκαν αμέσως οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα ακίνητα τους.

Διαλύθηκαν οικογένειες, άδειασαν τα σχολεία και σε λίγα χρόνια εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γενέτειρα τους και οι υπόλοιποι Έλληνες που είχαν τουρκική ιθαγένεια.

Το Babil Derneği  οργάνωσε μια σημαντική έκθεση αναφορικά με το  δράμα των  Ελλήνων της Πόλης. Χιλιάδες πολίτες επισκέφθηκαν τον χώρο της έκθεσης και παρακολούθησαν τις ομιλίες εκλεκτών ομιλητών. 

Ο κατάλογος της έκθεσης βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση :

www.aciktoplumvakfi.org.tr

Πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες συμβάλουν στην γνώση της αληθινής ιστορίας. Γιατί μόνο η γνώση της αλήθειας μπορεί να εξασφαλίσει την ειρηνική συμβίωση των λαών.

 Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης