Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Απαράδεκτος Τσαβούσογλου μέσα στην Αθήνα “πουλάει ανθρωπισμό” αμφισβητώντας το Αιγαίο

Απαράδεκτος Τσαβούσογλου μέσα στην Αθήνα

Η Τουρκία έχει δεχθεί έως τώρα 860 αιτήματα επανεισδοχής από την Ελλάδα και αυτά έχουν γίνει αποδεκτά κατά 99%, όπως είπε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον Νίκο Κοτζιά. “Έχουμε δεθχεί ένα μεγάλο μέρος των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από την ελληνική πλευρά. Ως προς τους αιτούντες άσυλο από τρίτες χώρες προσπαθούμε κι έχουμε ξεκινήσει μία σιερά συμφωνιών με τρίτες χώρες για επανεισδοχή”.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε επίσης ότι στο θέμα των παραβιάσεων του εναερίου χώρου υπάρχουν νομικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών. όμως προσπάθησε να πείσει ότι σε θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και σε θέματα συνεργασίας στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας “δεν εκμεταλλευόμαστε την ανθρώπινη δυστυχία για να μπορέσουμε να έχουμε πολιτικά οφέλη”. “Το θέμα ποιό είναι το δικό σου νησί ποιό είναι το δικό μου δεν τίθεται όταν πρόκειται για θέματα διάσωσης”.

Ο Νίκος Κοτζιάς από την πλευρά του είπε ότι για “τα προβλήματα στο Αιγαίο οι διερευνητικές γίνονται γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να συμφωνήσουμε πως θα τα υπερβούμε. Η Ελλάδα δεν είναι αναθεωρητική δύναμη, πιστεύει στην καλή γειτνίαση και στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου.”.

Ελλάδα και Τουρκία θα τα πουν τη Δευτέρα στη Σύνοδο για το Προσφυγικό στις Βρυξέλλες, ενώ την Τρίτη θα υπάρξει νέα συνάντηση αυτή τη φορά στη Σμύρνη για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, όπου θα συναντηθούν οι πρωθυπουργοί Τσίπρας και Νταβούτογλου.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης