Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
30/06/2017 | 13:34
Militaire News

Απαλλοτριώνουν το σπίτι του Χίτλερ

Απαλλοτριώνουν το σπίτι του Χίτλερ

Με σημερινή του απόφαση το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο επικύρωσε την απαλλοτρίωση από το αυστριακό κράτος του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε ο μεγαλύτερος εγκληματίας στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο Αδόλφος Χίτλερ, στο Μπραουνάου της Ανω Αυστρίας.

Το ανώτατο δικαστήριο της Αυστρίας απορρίπτει με την απόφασή του αυτή, την αγωγή την οποία είχε καταθέσει τον περασμένο Ιανουάριο η έως τώρα ιδιοκτήτρια του σπιτιού κατά της απαλλοτρίωσης.

Η απαλλοτρίωση του σπιτιού προβλέπεται στον σχετικό ομοσπονδιακό νόμο που είχε ψηφίσει με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής στις 15 Δεκεμβρίου 2016, δίνοντας ένα τέλος στις πολυετείς συζητήσεις για το μέλλον του κτιρίου.

Ο ομοσπονδιακός νόμος προβλέπει την μεταβίβαση στο επίσημο κράτος από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου του δικαιώματος ιδιοκτησίας, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την πώληση του σπιτιού από την ιδιοκτήτρια του, στην οποία επρόκειτο να καταβληθεί η αναλογούσα αποζημίωση, της οποίας το ύψος δεν έχει γίνει γνωστό.

Με τον νόμο τερματίζονταν η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο κράτος και την ιδιοκτήτρια, διαμάχη που είχε ξεκινήσει από το 2011, με το σπίτι να παραμένει από τότε κενό, ενώ κατά διαστήματα είχαν γίνει διάφορες προτάσεις ως προς τη μελλοντική χρήση του.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης