Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική ΥΠΕΞ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
27/01/2016 | 16:48 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΑΟΥΣΒΙΤΣ το Αιγαίο! Αυτό αποφασίζουν οι Ευρωπαίοι για το προσφυγικό!

ΑΟΥΣΒΙΤΣ το Αιγαίο! Αυτό αποφασίζουν οι Ευρωπαίοι για το προσφυγικό!

Ο τίτλος είναι “δανεικός” από κείμενο του συναδέλφου Νίκου Μπογιόπουλου. Έγραψε ότι το…ευρωπαϊκό ιδεώδες επιβάλλει να γίνει το Αιγαίο Άουσβιτς και νομίζουμε ότι αποδίδει απολύτως όσα οι “σοφοί” Ευρωπαίοι αποφάσισαν για το προσφυγικό! Σύμφωνα λοιπόν με το… Κολέγιο Επιτρόπων που προφανώς εκφράζει και τα υψηλότερα θεσμικά όργανα της ΕΕ το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη είναι ότι εμείς οι Έλληνες αργούμε να κάνουμε …ταυτοποιήσουμε τους μετανάστες που κατά χιλιάδες περνούν το Αιγαίο. Όσοι δεν πνίγονται δηλαδή…Τι έχουν κάνει οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι ,φίλοι και εταίροι για να βοηθήσουν; Απολύτως τίποτα! Πρόσφατα έστειλαν μερικά μηχανήματα για τα δακτυλικά αποτύπωματα  και βέβαια έστειλαν και την Frontex απλά για να διαπιστώσει τα προβλήματα ,να τα καταγράψει και να φτιάξει μια έκθεση η οποία θα εξυπηρετούσε τους ανόητους των Βρυξελλών να πάρουν την απόφαση που ήθελαν. Ποια είναι αυτή; Ότι το “πουλόβερ” της ΕΕ έχει αρχίσει να ξηλώνεται μέσω του προσφυγικού προβλήματος! Όλα δείχνουν ότι σταδιακά θα πάμε σε κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν!

Έχουν καταλάβει οι “εγκέφαλοι” των Βρυξελλών τι αποφασίζουν; Μάλλον όχι, αφού οι ηγέτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών που καθορίζουν και τις εξελίξεις δεν αποφασίζουν με βάση τους ανθρώπους που πνίγονται,αλλά με βάση τα συμφέροντά τους και τις …δημοσκοπήσεις. Στο πρώτο “δένει” η εξοργιστική πλέον αδιαφορία για τα όσα ΔΕΝ κάνει η Τουρκία για το θέμα. Το δεύτερο έχει να κάνει με τις πτώσεις δημοτικότητας ηγετών όπως η Μέρκελ. Οι Γερμανοί είδαν πρόσφυγες και μετανάστες και αντέδρασαν. Και τώρα η Καγκελάριος προσπαθεί από εκεί που έστελνε κόσμο να χειροκροτεί τους μετανάστες που έφθαναν στην Γερμανία, να κλείνει σύνορα.

Όσες συνθήκες κι αν καταργήσουν, όσα σύνορα κι αν κλείσουν και όσους φράχτες κι αν σηκώσουν οι Ευρωπαίοι δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. Οι απελπισμένοι θα τους προσπερνούν και μαζί μ΄ αυτούς και οι επικίνδυνοι απελπισμένοι.

Η Ευρώπη για ακόμη μια φορά άργησε να καταλάβει τι συνέβη! Και τώρα πανικόβλητη σπεύδει να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Αλλά πως να κρύψεις τόσους ανθρώπους; Πως να παριστάνεις ότι δεν υπάρχουν; “Εγκλωβίζοντάς” τους στην Ελλάδα; Σίγουρα πολλές χιλιάδες μεταναστών και προσφύγων θα παραμείνουν εδώ. Και το πρόβλημα για την Ελλάδα θα είναι μεγάλο. Αλλά άλλοι τόσοι και ίσως και περισσότερο θα αναζητήσουν τρόπους παράνομους για να προωθηθούν στη δυτική και βόρεια Ευρώπη. Κάποιοι θα γίνουν πολύ πλούσιοι από τα παράνομα κυκλώματα δακίνησης που θα αναοίξουν …υποκαταστήματα από την Τουρκία, σε Ελλάδα,Ιταλία και σε χώρες των Βαλκανίων. Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβεις…

Εκτός αν είσαι καρεκλοκένταυρος γραφειοκράτης των Βρυξελλών…

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης