Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
07/10/2016 | 09:10 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

Αντιμετωπίζοντας την φτώχεια απο το διάστημα!

Αντιμετωπίζοντας την φτώχεια απο το διάστημα!

Δορυφόροι θα μπορούσαν  να βοηθήσουν την εξάλειψη της παγκόσμιας φτώχειας με το να υποδεικνύουν πού χρειάζεται βοήθεια περισσότερο, σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ.

Οι εικόνες απο τους δορυφόρους μπορούν να βοηθήσουν τις κυβερνήσεις και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που παλεύουν για την καταπολέμηση της φτώχειας, αλλά αποσιάζουν ακριβείς, αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το πού ζουν φτωχοί άνθρωποι και τι ακριβώς χρειάζονται, σύμφωνα με τους ερευνητές που διεξάγουν την έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια.

Η εξάλειψη της ακραίας φτώχειας, μετρούμενη απο το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με λιγότερο από 1.25 δολάρια την ημέρα στις ΗΠΑ, είναι από το 2030 μεταξύ των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης που τα κράτη μέλη του U.N ενέκριναν το 2015.

Η ομάδα του Στάντφορντ χρησιμοποιεί ένα αλγόριθμο του υπολογιστή για να δημιουργήσει ένα αυτο-ενημερωμένο παγκόσμιο χάρτη που να αναγνωρίζει τα σημάδια της φτώχειας, μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται μηχανική μάθηση, ένα είδος τεχνητής νοημοσύνης, όπως δήλωσε ο Marshall Burke, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμες του Γήινου Συστήματος Στάνφορντ. Τα αποτελέσματα της ερευνητικής προσπάθειας δύο ετών έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Science.

“Ο υπολογιστής μαθαίνει να ανακαλύπτει πολλά απο τα πράγματα που σκεφτόμαστε ότι συσχετίζονται με τη φτώχεια, όπως οι δρόμοι, οι αστικές περιοχές, τα καλλιεργήσιμα εδάφη και τις πλωτές οδούς,” είπε ο Burke.

Ο Burke δήλωσε ότι η ομάδα σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο χάρτη φτώχειας που θα μπορεί να είναι δημόσια διαθέσιμος στο διαδίκτυο.

“Ευελπιστούμε τα δεδομένα μας να είναι πραγματικά χρήσιμα για τις κυβερνήσεις… ώστε να πετύχουν ευκολότερα το στόχο τους,” δήλωσε ο Burke.

Οι ερευνητές αναζητούν όλο και διαφορετικούς τρόπους για να χρησιμοποιούν δορυφόρους για την καταπολέμηση των σημερινών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, του εντοπισμού παράνομων αλιευτικών στόλων στον ωκεανό και την πρόβλεψη φυσικών καταστροφών.

ΠΗΓΗ: share.america.gov

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης