Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Ανθρωποθάλασσα” προσφύγων στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και ο Ερντογάν το βιολί του

Την ίδια ώρα που ο Ερντογάν κρατά τα σύνορα της Τουρκίας  με τη Συρία κλειστά ,θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τουλάχιστον 70.000 πρόσφυγες από το Χαλέπι και της γύρω περιοχές…παραδίδει μαθήματα ανθρωπισμού και κατηγορεί την Ρωσία για εγκλήματα!

Ο χάρτης από την telegraph δείχνει τις ροές προσφύγων οι οποίοι συνωστίζονται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας,με το καθεστώς Ερντογάν προκλητικά να αδιαφορεί.

Σε δηλώσεις του βέβαια ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι  η χώρα του είναι έτοιμη να υποδεχθεί, «αν αυτό είναι απαραίτητο», τις δεκάδες χιλιάδες των Σύρων που συνωστίζονται στα σύνορά της και στους οποίους μέχρι στιγμής δεν τους έχει επιτραπεί η είσοδος σε τουρκικό έδαφος.

“Το καθεστώς της Δαμασκού έχει πλέον αποκλείσει ένα τμήμα του Χαλεπιού και  αν οι άμαχοι που διαφεύγουν βρίσκονται στις πόρτες μας και δεν έχουν άλλη επιλογή, αν είναι απαραίτητο, οφείλουμε να αφήσουμε τους αδελφούς μας να εισέλθουν και θα το πράξουμε”, δήλωσε  ο Ερντογάν προς τους δημοσιογράφους στην πτήση  με την οποία επέστρεψε από την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική και τη Σενεγάλη, όπως αναφέρει το Έθνος

Μεταξύ 30.000 και 35.000 άνθρωποι έχουν φθάσει τις τελευταίες 48 ώρες στα περίχωρα της πόλης Αζάζ, σε απόσταση 5 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα, δήλωσε  ο κυβερνήτης της μεθοριακής τουρκικής επαρχίας Σουλεϊμάν Ταπσίζ και πρόσθεσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο ο αριθμός των ανθρώπων που θέλουν να περάσουν στην Τουρκία να ξεπεράσει τις 70.000.

Ο Ερντογάν για μια ακόμη φορά επιτέθηκε κατά της Ρωσίας:

“Οφείλουμε να ρωτήσουμε τους Ρώσους: τι κάνετε στη Συρία; Στην πραγματικότητα, είστε εισβολείς…Συνεργάζεστε με κάποιον , ο οποίος έχει σκοτώσει 400.000 ανθρώπους και συνεχίζει να σκοτώνει αμάχους”, είπε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης