Υποστηριξε το militaire
ΚΥΠΡΟΣ
12/12/2017 | 20:00
Militaire News

Ανανέωση στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-Αιγύπτου

Ανανέωση στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-Αιγύπτου

Κύπρος και Αίγυπτος θα συνεχίσουν να ενισχύουν την συνεργασία τους εντός του 2018 στον στρατιωτικό τομέα, με περαιτέρω κοινή εκπαίδευση, ασκήσεις, ανταλλαγές, αλλά και κοινά προγράμματα, με στόχο την αντιμετώπιση κοινών απειλών.

Αυτό συμφώνησαν οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, Χριστόφορος Φωκαΐδης και Σετκί Σόμπχι, οι οποίοι υπέγραψαν σήμερα, στην Λευκωσία, Μνημόνιο Συνεργασίας για την αεροναυτική έρευνα και διάσωση.

 

Ο Κύπριος υπουργός δήλωσε ότι η Αίγυπτος «αποτελεί χώρα -κλειδί για τη σταθερότητα, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά και ευρύτερα στον αραβικό κόσμο και στην Αφρική».

 

Ο στρατηγός Σόμπχι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, δήλωσε: «Σήμερα επιδιώκουμε τη συνέχιση της συνεργασίας, του συντονισμού και των διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών μας».

 

Πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην στρατηγική κατάσταση ασφαλείας στη Μέση Ανατολή, δεδομένων των πολλαπλών κρίσεων, σημείων έντασης και ένοπλων συγκρούσεων και της επακόλουθης κλιμάκωσης των προκλήσεων και απειλών για την ασφάλεια και σταθερότητα των χωρών, καθώς και των επιπτώσεων σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

 

Οι Χρ. Φωκαϊδης και Σ. Σόμπχι θα συμμετάσχουν την Πέμπτη, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνο Καμμένο, στην πρώτη Τριμερή Συνάντηση Υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.

Ο Αιγύπτιος υπουργός έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης