Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Αναμένοντας την Ούρσουλα 2450 πρόσφυγες “πέρασαν” το Αιγαίο “κάτω από τη μύτη” του ΝΑΤΟ

Αναμένοντας την Ούρσουλα 2450 πρόσφυγες

Όσο το ΝΑΤΟ ζει την …αγωνία για το πως θα έρθει στο Αιγαίο η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, 2.450 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν κάτω από …τη μύτη των πολεμικών του πλοίων το τελευταίο 24ωρο!

Για να μην αδικήσουμε τα πληρώματα των πλοίων -και κυρίως της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ- επί της ουσία θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι προς το παρόν επιχείρηση του ΝΑΤΟ δεν υπάρχει! Το πιο δραστήριο τμήμα της Συμμαχίας είναι χωρίς αμφιβολία αυτό που έχει να κάνει με την επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις . Πολλές φωτογραφίες των πλοίων μας έχουν έρθει,αλλά από δράση …τίποτα.

Η μοναδική “επιχείρηση” είναι αυτή της επιβίβασης της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας στο πλοίο Bonn,συνοδεία πλήθους τηλεοπτικών συνεργείων. Η “επιχείρηση” όμως βρίσκει εμπόδια από την Τουρκία ,η οποία δεν δίνει τις σχετικές άδειες! Κι αυτό θα είναι ένα από τα θέματα που συζητά σήμερα στην Τουρκία ο Γερμανός διοικητής. Η μετάβαση του οποίου ήταν επίσης …προβληματική και απειλήθηκε ελληνοτουρκικό “επεισόδιο” όπως έγραψε το Militaire.gr.

Δυστυχώς το ΝΑΤΟ δείχνει μια ακατανόητη νωθρότητα σ΄ ένα ζήτημα που απαιτεί αστραπιαίες δράσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι πριν από τις 30 Μαρτίου είναι δύσκολο να υπάρξει ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο από τις νατοϊκές δυνάμεις. Και ακόμη κι αν ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση είναι επίσης αμφίβολο τι θα πετύχει.

Στο μεταξύ κάθε βράδυ εκατοντάδες ή και χιλιάδες απελπισμένοι εξακολουθούν να παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να αποβιβαστούν σε κάποιο ελληνικό νησί.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης