Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία ΠΑ
15/04/2016 | 06:31 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Αναζωπύρωση σεναρίων προμήθειας F-15 μετά από την φωτογράφηση στην Ακρόπολη

Αναζωπύρωση σεναρίων προμήθειας F-15 μετά από την φωτογράφηση στην Ακρόπολη

Η φωτογράφηση των αμερικανικών αεροσκαφών F-15 με φόντο την Ακρόπολη έχει αναζωπυρώσει την φημολογία περί προμήθειας 40 μεταχειρισμένων αεροσκαφών από τις ΗΠΑ.Δεν θέλουμε και πολύ για να φτιάξουμε σενάρια εδώ στην Ελλάδα. Η υπόθεση των F-15 βέβαια δεν είναι ένα απλό σενάριο αφού είναι γνωστό ότι ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος θέλει τα F-15.
Δεν υπάρχει η ίδια θέρμη από την ΠΑ, στελέχη της οποίας θεωρούν ότι η εισαγωγή ενός ακόμη τύπου στο οπλοστάσιο αυτή τη στιγμή περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει.
Επιπλέον θα πρέπει να ξεκαθαριστεί για ποια απ΄ όλα τα F-15 γίνεται συζήτηση και σε τι κατάσταση βρίσκονται. Το γεγονός ότι οπως λένε οι υποστηρικτές της λύσης F-15 αυτά παραχωρούνται δωρεάν δεν λέει τίποτα. Το …τζάμπα πέθανε και ενδέχεται αν τα αεροσκάφη είναι πολύ παλιά να χρειαστούν πολλά χρήματα για να “μαζευτούν”.

Ένα ακόμη πρόβλημα που υπάρχει και δεν είναι ασήμαντο είναι πως η εισαγωγή του F-15 στην ελληνική ΠΑ θα απαιτήσει νέες υποδομές που επίσης κοστίζουν πάρα πολύ.

Με βάση αυτά δεν φαίνεται καθόλου πιθανό να προχωρά η υπόθεση των F-15.Αλλά επειδή στην Ελλάδα η λογική των εξοπλισμών επηρεάζεται πάντα από πολλούς “εξωγενείς” παράγοντες που συχνά βάζουν τις πραγματικές επιχειρησιακές ανάγκες στη γωνία, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης