Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Αμυντική Βιομηχανία έτοιμη να εκραγεί! Το “λουκέτο” στην Ελευσίνα δεν είναι το μόνο πρόβλημα

Αμυντική Βιομηχανία έτοιμη να εκραγεί! Το

Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με ποια λογική η Γενική Γραμματεία Εσόδων προχώρησε στην ακατανόητη ενέργεια της κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών των Ναυπηγείων Ελευσίνας,μέσω των οποίων δύο πράγματα εξυπηρετούνταν:

1.Η μισθοδοσία των εργαζομένων

2.Η συνέχιση του προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλακάτων του ΠΝ.

Η δικαιολογία της τήρησης του νόμου δεν μπορεί να είναι αποδεκτή από τη στιγμή που υπάρχει ο πρόσφατος νόμος 4361/16 ο οποίος “προστάτευε” την περιουσία του Ναυπηγείου.

Ποιος λοιπόν έδωσε εντολή για την απόφαση κατάσχεσης η οποία τινάζει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας στον αέρα;

Η αμυντική βιομηχανία γενικότερα μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Δεν είναι μόνο στα Ναυπηγεία Ελευσίνας που συμβαίνουν ευτράπελα.

Στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα για παράδειγμα,λογαρισμοί μελών της διοίκησης έχουν δεσμευτεί μετά από ελέγχους που έγιναν στην εταιρεία για περιόδους που αυτά τα στελέχη έκαναν …καριέρα αλλού! Οι έλεγχοι που οδήγησαν στην δέσμευση λογαρισμών μελών της διοίκησης των ΕΑΣ αφορούν τη περίοδο μέχρι το 2004,κατά την οποία κανείς τους δεν ήταν στα ΕΑΣ,ούτε είχε οποιαδήποτε σχέση μ΄ αυτά!!! Παρόλα αυτά καλούνται να δουλέψουν με δεσμευμένους τους λογαριασμούς τους!

Στην ΕΑΒ εξακολουθεί να επικρατεί εξοργιστική στασιμότητα σ΄ όλα τα θέματα και ο κίνδυνος να χαθούν προγράμματα είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα άκρως επικίνδυνο για την αμυντική βιομηχανία σκηνικό. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ θα πρέπει να παρέμβει άμεσα για να δώσει λύσεις άμεσα. Δεν είναι μόνο η τύχη εργαζομένων που κρίνεται.Είναι και πολύ σημαντικά προγράμματα των ΕΔ που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης