Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Αλλαγή φρουράς στο ΑΤΑ: Τι είπαν ο Α/ΓΕΑ και ο Α/ΑΤΑ στις ημερήσιες διαταγές τους

Αλλαγή φρουράς στο ΑΤΑ: Τι είπαν ο Α/ΓΕΑ και ο Α/ΑΤΑ στις ημερήσιες διαταγές τους

Πραγματοποιήθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Λάρισας, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, από τον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου στον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη.

Οι ημερήσιες διαταγές των δύο Αρχηγών:

Ημερήσια διαταγή Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας,

Σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ, παραδίδω σήμερα τα καθήκοντα του Αρχηγού, στον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη.

Τη στιγμή αυτή διακατέχομαι από ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και λύπης, αφού μετά τη τιμή που μου έκανε η πολιτεία με την επιλογή μου ως Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, αισθάνομαι χαρά, αλλά ταυτόχρονα συγκίνηση γιατί αποχωρίζομαι όλους εσάς που υπήρξατε πολύτιμοι και φιλότιμοι συνεργάτες τα δύο τελευταία χρόνια, ανεξαρτήτως θέσης ή βαθμού, αφού μας συνέδεσαν κοινές επιδιώξεις και κοινές προσπάθειες για την πραγμάτωση τους το διάστημα της συνεργασίας μας.

Με τη Διαταγή ανάληψης των καθηκόντων μου ως Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας, καθόρισα τους στόχους και τους άξονες που θα κινούμασταν κατά το διάστημα της διοίκησης μου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκα στην αναδιοργάνωση των Μονάδων και Υπηρεσιών του Αρχηγείου σύμφωνα με τα σύγχρονα ποιοτικά πρότυπα και πνεύμα οικονομίας, στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών μας ασκήσεων σε άριστο επίπεδο με εξωστρέφεια ώστε να αποτελούν πόλο έλξης για όλες τις ξένες αεροπορίες, στην επιχειρησιακή αναβάθμιση όλων των διατιθέμενων μέσων και τέλος στην αξιοποίηση και αξιολόγηση του προσωπικού ανάλογα με τα προσόντα ενός εκάστου.

Οι στόχοι αυτοί με τη δική σας προσπάθεια, θέληση για δημιουργία, επιμονή και διάθεση για επιτυχία στην αποστολή, πήραν σάρκα και οστά. Η πλήρης αξιοποίηση του banker Δίας, η εκτέλεση της άσκησης Ηνίοχος το περασμένο έτος με συμμετοχή ξένων πολεμικών αεροποριών, η συμμετοχή για πρώτη φορά ξένων εκπαιδευόμενων στην μεικτή σειρά ΣΟΤ, οι μελέτες για την αντικειμενική αξιολόγηση του προσωπικού, η αναθεώρηση του συνόλου των θεσμικών κειμένων του Αρχηγείου, αποτελούν ορισμένα μόνο από τα έργα που έγιναν με τη δική σας προσπάθεια. Παράλληλα, διατηρήσαμε υψηλό φρόνημα, καλλιεργήσαμε συνειδητή πειθαρχία, ανεβάσαμε το επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας. Ακόμη, δώσαμε έμφαση και βάρος στο ηθικό, στην πειθαρχία, στην ασφάλεια και στην εκπαίδευση του προσωπικού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να παραδίδω το σύνολο των μέσων και του προσωπικού που παρέλαβα, γεγονός που με κάνει πολύ υπερήφανο.

Γυναίκες και άνδρες του ΑΤΑ,

Συμβάλλατε τα μέγιστα και η επιτυχία είναι δική σας, αφού με τη μεθοδική επιτελική εργασία, τη χρηστή ανθρωποκεντρική διοίκηση σε όλα τα επίπεδα, με πνεύμα ανησυχίας, υψηλό αίσθημα ευθύνης και εργατικότητας, πετύχατε να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της Πολεμικής Αεροπορίας. Για το λόγο αυτό σας ευχαριστώ και σας καλώ να συνεχίσετε με το νέο σας Αρχηγό την προσπάθεια που ξεκινήσαμε, με τον ίδιο ζήλο, για ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα, για το καλό της Πολεμικής Αεροπορίας και της Πατρίδας.

Διοικητές των Μονάδων του Αρχηγείου,

Σας ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και για το έργο που πετύχατε. Σας θυμίζω ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και του καλύτερου το άριστο, γι αυτό να παραμείνετε προσηλωμένοι στους στόχους μας με ανθρώπινη προσέγγιση στο κάθε πρόβλημα προσωπικό ή υπηρεσιακό, του προσωπικού που διοικείτε. Μη ξεχνάτε τη ρήση του Μεγάλου Ναπολέοντα, ”Ένας στρατός λιονταριών που διοικείται από ελάφι, δεν είναι ποτέ στρατός λιονταριών”.

Κύριε Υπουργέ,

Σας ευχαριστώ για μια ακόμα φορά για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου ως Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας και τώρα Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας. Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω με περισσότερο ζήλο να στηρίζω την προσπάθειά σας για αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας, διασφαλίζοντας την επιχειρησιακή της ικανότητα και το Δημόσιο Συμφέρον.

Κύριε Αρχηγέ της Τακτικής Αεροπορίας,

Αγαπητέ Γιώργο, αναλαμβάνεις σήμερα ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Η μέχρι τώρα πορεία σου και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό που παραλαμβάνεις αποτελούν τη βάση για την επιτυχία στην αποστολή σου. Σου εύχομαι από βάθους καρδιάς καλή επιτυχία, δύναμη, υπομονή και επιμονή στους στόχους που έχεις θέσει, η στήριξή μου θα είναι διαρκής. Εύχομαι ο Θεός να χαρίζει πάντοτε σε όλο το προσωπικό του ΑΤΑ, αλλά και στο σύνολο της Πολεμικής Αεροπορίας υγεία, δύναμη με ασφάλεια στο έδαφος και στον αέρα.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου

Αρχηγός

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατεύσιμο και Πολιτικό Προσωπικό του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας,

Αναλαμβάνω σήμερα, σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ, τα καθήκοντα του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας, από τον απερχόμενο Αρχηγό και Αρχηγό σήμερα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Κύριο Χρήστο Χριστοδούλου.

Έχοντας επίγνωση, της εξαιρετικής τιμής και της εμπιστοσύνης που επιδεικνύει η Πολιτεία στο πρόσωπο μου, καθώς και των ευθυνών που απορρέουν από τη θέση αυτή, θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, χρησιμοποιώντας το μέγιστο των δυνάμεων μου, για την εκπλήρωση της αποστολής του Αρχηγείου.

Η συνεχώς μεταβαλλόμενη διεθνής πολιτικό – στρατιωτική κατάσταση, στον ευρύτερο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, η εξέλιξη της απειλής, οι ασύμμετρες απειλές, αλλά και στο πλαίσιο της αρχής, ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αναπτύσσουν μια δυναμική συνεχούς αγώνα και προσπάθειας, για αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας, με ταυτόχρονη προβολή της αμυντικής και αποτρεπτικής ισχύος μας.

Η δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, που περνά η χώρα μας, επιβάλλει την ακόμη περισσότερο, ορθολογιστική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων, με ακόμη αυστηρότερα τεχνικό – επιχειρησιακά κριτήρια, που να ικανοποιούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τον συντελεστή κόστος – αποτελεσματικότητα, κάνοντας σήμερα τον αγώνα και την προσπάθεια μας, πιο δύσκολη.

Όραμα μας, είναι μια ισχυρή και ευέλικτη Τακτική Αεροπορία, που θα λειτουργεί ως πανίσχυρη δύναμη αποτροπής, ικανή να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και να προσαρμόζεται αποτελεσματικά, στις απαιτήσεις του επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Βασικοί μας στόχοι, για την επίτευξη του οράματος μας, θα είναι:

  • Η διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας σε υψηλά επίπεδα
  • Η αύξηση της διαθεσιμότητας των οπλικών μας συστημάτων και μέσων
  • Η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο έδαφος και στον αέρα
  • Η ασφάλεια των Πτήσεων και Εδάφους, η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη ως προς τα όριά της. Εφησυχασμός, χαλαρότητα και αδιαφορία είναι έννοιες που δε συνάδουν με το χώρο μας
  • Η βελτίωση των χώρων και των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού, με την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας

Το διακύβευμα για την επιτυχία των στόχων μας, είναι η συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια, ο σχεδιασμός με ανοιχτούς ορίζοντες και επινοητικότητα.

Πεποίθηση μου είναι, ότι παρ’ όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις προμήθειες σύγχρονων όπλων και υλικών, ο άνθρωπος συνεχίζει να αποτελεί τον πλέον καθοριστικό παράγοντα, στην επιτυχία της αποστολής.

Άνδρες και γυναίκες της Τακτικής Αεροπορίας,

Ο συντελεστής επί του τελικού αποτελέσματος και ο πολλαπλασιαστής ισχύος της προσπάθειας μας, είστε εσείς.

Στελέχη ικανά, με υψηλή επαγγελματική κατάρτιση και αγάπη προς την Πολεμική Αεροπορία και την Πατρίδα, που έχουμε ταχθεί ‘’ Να φυλάμε Θερμοπύλες… και πάντοτε… εν γρηγόρσει’’.

Διοικητές των Μονάδων,

Διοικήστε το προσωπικό σας, με δικαιοσύνη, ανθρωπιά και αξιοκρατία.

Φροντίστε να ενισχύετε τη συνοχή του προσωπικού σας, χωρίς ομαδοποιήσεις, αποκλεισμούς ή διακρίσεις.

Κάντε το προσωπικό να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια, έτσι ώστε να αφοσιωθεί στο έργο και στην αποστολή του.

Εμπνεύστε τους, με το παράδειγμα σας.

Κύριε Υπουργέ,

Έχοντας επίγνωση των υψηλών ευθυνών που αναλαμβάνω, σας διαβεβαιώνω ότι θα πράξω το ανθρωπίνως δυνατόν, ώστε να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τόσο της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, όσο και στις προσδοκίες του προσωπικού του Αρχηγείου και των Μονάδων, έχοντας κατά νου ότι,

‘’Ανθρώπων άρχει, Κατά νόμους άρχει, Ούκ αεί άρχει’’.

Στον Κύριο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου,

Από τον οποίο έχω σήμερα την τιμή να παραλαμβάνω τη Διοίκηση του Αρχηγείου, εύχομαι ολόψυχα υγεία, δύναμη, καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και είμαι βέβαιος, για την αμέριστη συνδρομή και υποστήριξη του, στο δύσκολο έργο του Αρχηγείου.

Άνδρες και γυναίκες της Τακτικής Αεροπορίας,

Γνωρίζοντας το ένδοξο ιστορικό μας παρελθόν, ισχυροποιούμε το παρόν για να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε χρέος να κρατάμε βαθιά στη μνήμη μας, τους εξαιρετικούς συναδέλφους που έδωσαν τη ζωή τους, για την εκτέλεση της αποστολής.

Υποκλινόμενος ευλαβικά μπροστά στην υπέρτατη θυσία τους, σας καλώ να αποδώσουμε τη τιμή που τους αξίζει, αναφωνώντας,

ΖΗΤΩ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης

Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης