Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
23/06/2016 | 06:19 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Αλλαγή ρότας για την τουρκική εξωτερική πολιτική! Ο Ερντογάν θέλει να βγει από την απομόνωση

Αλλαγή ρότας για την τουρκική εξωτερική πολιτική! Ο Ερντογάν θέλει να βγει από την απομόνωση

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Η τουρκική κυβέρνηση με το νέο πρωθυπουργό προσπαθεί να αλλάξει την εξωτερική πολιτική  της χώρας.  Κάνει κρυφά και φανερά βήματα για να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, τη Συρία και την Αίγυπτο. Ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με το Ισραήλ, το οποίο εκμεταλλευόμενο την αδυναμία της Άγκυρας, πιέζει για να κερδίσει περισσότερα.

Παραχώρησε στρατιωτική βάση στο Ιντζιρλίκ στους Γερμανούς παρά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η Άγκυρa πλήρως αποκομμένη από την Δύση  βάλλεται από τον ISIS και από το ΡΚΚ.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν ως χερσαίες δυνάμεις τους, τους άνδρες του PYD  που είναι παρακλάδι του ΡΚΚ.

Οι κουρδικές οργανώσεις  στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία έχουν αποκτήσει στην ουσία αυτονομία. Το PYD ελέγχει σχεδόν το ένα τρίτο της Συρίας.

Η Ουάσιγκτον συμβουλεύει την Άγκυρα να συνηθίσει αυτή την κατάσταση.

Η Τουρκία για να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ απηύθυνε πρόσκληση να έρθουν στην Μαύρη Θάλασσα, και διέπραξε μέγα σφάλμα.  Η Ρωσία δεν θέλει την παρουσία νατοϊκών δυνάμεων  στη Μαύρη Θάλασσα και αντιδρά στην πιθανή ένταξη της Γεωργίας και της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Η πρόσκληση της Άγκυρας στις ΗΠΑ ασφαλώς αυξάνει την ένταση στην περιοχή.

Από την άλλη το Ιράν εξελίσσεται σε περιφερειακή δύναμη υποβαθμίζοντας το ρόλο της Τουρκίας. 

Το σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής σταδιακά ολοκληρώνεται. Ο κουρδικός διάδρομος στη Μεσόγειο άνοιξε στο Ιράκ και τη Συρία. Τώρα απομένει το κομμάτι της Τουρκίας μέσω Χατάι και Ισκεντερούν.

Έγκριτοι αρθρογράφοι εκτιμούν ότι πλησιάζει η ώρα που θα αναγκαστεί η Άγκυρα να αποσύρει το Στρατό της από τα κατεχόμενα και να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της για τα κυπριακά πλοία και αεροσκάφη.

Η πολιτική της Άγκυρας τείνει να αλλάξει για να λήξει περίοδος απομόνωσης της χώρας και να γλυτώσει το πέσιμο στο γκρεμό, όπως προέβλεψε ο  σύμβουλος του πρώην αμερικανού αντιπροέδρου , ο John Hannah …

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης