Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ
08/09/2016 | 08:03 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Αλλαγή διοικητή στην 110ΠΜ: Γιατί είναι λάθος η απόφαση και τι πρέπει πλέον να ψάξουν οι αρχές

Αλλαγή διοικητή στην 110ΠΜ: Γιατί είναι λάθος η απόφαση και τι πρέπει πλέον να ψάξουν οι αρχές

Οι Αρχηγοί αποφασίζουν και διοικούν τα Γενικά Επιτελεία και κανένας άλλος. Είναι η άποψη μας και γι΄ αυτό όσο η υπόθεση που προέκυψε από το πουθενά με τον διοικητή της 110 ΠΜ δεν πήραμε θέση. Η απόφαση ελήφθη ο διοικητής θα αντικατασταθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.
Η απόφαση θα κριθεί από το προσωπικό της ΠΑ που γνωρίζει πολύ καλύτερα πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και ζει καθημερινά την πραγματικότητα.

Ως Militaire.gr τώρα που ο η ηγεσία πήρε τις αποφάσεις της δεν έχουμε καμία δυσκολία να συνταχθούμε μ΄ όσους θεωρούν λανθασμένη την απόφαση.

Ειδικά αυτή την εποχή ένας διοικητής που με βάση τους αριθμούς που έχουν να κάνουν με την επιχειρησιακή ετοιμότητα μιας τόσο κρίσιμης μονάδας όπως η 110 ΠΜ είναι επιτυχημένος, δεν αντικαθίσταται επειδή κούρεψε τα χόρτα χρησιμοποιώντας αγρότη της περιοχής. Από τη στιγμή που δεν τίθεται θέμα ηθικής δεν μπορεί ένας διοικητής που κρίθηκε ικανός τον Μάρτιο να αντικαθίσταται με τέτοια αφορμή.

Επιπλέον η περίπτωση του επαναφέρει ένα θέμα που πλέον πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά. Οι “ανώνυμες” καταγγελίες “αγνώστων” με ύφος μάλιστα απειλητικό προς τις ηγεσίες των Γενικών Επιτελείων πότε πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και πότε όχι;
Ποιοι είναι οι “άγνωστοι” καταγγέλοντες που απ΄ ότι μαθαίνουμε δεν έχουν “χτυπήσει” μόνο στην 110 ΠΜ αλλά και σ΄ άλλες μονάδες της ΠΑ;
Έχουν στείλει τις “καταγγελίες” τους στην δικαιοσύνη όπως έγινε στην περίπτωση της υπόθεσης ελλείμματος πετρελαίου σε μονάδα του ΠΝ; Το ΓΕΝ διερευνά την υπόθεση ακριβώς επειδή η καταγγελία έχει φθάσει και σε εισαγγελικές αρχές και μέχρι να υπάρξει τελικό πόρισμα δεν “αγγίζει” κανένα στέλεχος του.
Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν ανωνύμως και από το σκοτάδι να έχουν λόγο στο ποιος και πως θα διοικεί τις μονάδες της ΠΑ;
Μήπως θα έπρεπε οι εισαγγελικές αρχές να αρχίσουν να ψάχνουν αυτή την ομάδα των σκοτεινών “Ζορό”;
Πολλά ακούγονται και πολλές υποψίες υπάρχουν αλλά δεν έχει νόημα να μεταφέρουμε τις φήμες και τις εκτιμήσεις για ποιοι μπορεί να είναι οι “καταγγέλοντες”. Οι αρχές να θέλουν μπορούν να βγάλουν άκρη.

Η απόφαση για την αλλαγή διοικητή της 110 ΠΜ ελπίζουμε οτι δεν θα έχει καμία επίπτωση στη λειτουργία της μονάδας.
Ο υποδιοικητής που αναλαμβάνει τη διοίκηση από τις 16 Σεπτεμβρίου γνωρίζει τη δουλειά του και όλοι του ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Ο πήχης των προσδοκιών είναι υψηλός από τον σημερινό διοικητή. Τόσο ψηλός όσο και τα χόρτα που έκοψε ανάμεσα από τους διαδρόμους του αεροδρομίου της Λάρισας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης