Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική ΥΠΕΞ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
15/12/2015 | 22:10 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Αλέξη σου πήραν τα πάσα μην σου πάρουν και τα σύνορα” – Η κρίσιμη Σύνοδος στις Βρυξέλλες

Την Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός καλείται να διαφυλάξει τα ελληνικά σύνορα. Δεν γνωρίζουμε αν το ΄χει κατανοήσει. Ελπίζουμε πως ναι.

Ο Τσίπρας πάει στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής  με θέμα την  ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία στο προσφυγικό και την ενίσχυση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Με απλά λόγια θέλουν να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα και την υποχρέωση φύλαξης των συνόρων μας και να την αναθέσουν λένε οι …σοφοί Ευρωπαίοι σε μια δύναμη …1000 ατόμων που θα την αναλάβουν!!! Προφανώς μας κοροϊδεύουν …

Αυτή η ευρωπαϊκή δύναμη θα λειτουργεί ,λένε πάλι οι σοφοί αυτόνομα. Δηλαδή δεν θα δίνει δεκάρα για τις αντιρρήσεις και τις διαταγές από Αθήνα. Κι επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο ανόητος που να πιστεύει ότι 1000 ευρωπαίοι θα μπορούν να φυλάξουν τα σύνορα που δυσκολεύεται να φυλάξει ολόκληρος στρατός είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί μια μικρή βοήθεια από την Τουρκία.

Στη “μίνι” Σύνοδο θα συμμετάσχει, εκτός των ηγετών από Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σουηδία και Φιλανδία, και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου μαζί με τον πρόεδρος τη Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Η φύλαξη του Έβρου, αλλά και του Αιγαίου θα αναληφθεί από κοινού με την Τουρκία. Η ελληνική πλευρά θα κληθεί απλά να συνδράμει στις αποφάσεις των Βρυξελλών.

Σε τι κλίμα πάει ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες;

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη, με αφορμή την προσφυγική ροή, να πάρει μια εντελώς νέα πορεία. Τα κράτη θα πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να παραχωρήσουν πλήρως ή τουλάχιστον εν μέρει τα κυριαρχικά τους δικαιώματα», δήλωσε ο Φόκνερ Κάουντερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Μέρκελ, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
«Η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων υπό την ευθύνη των κρατών-μελών δεν λειτουργεί. Η Ελλάδα π.χ. δεν είναι δε θέση ούτε από άποψη logistics ούτε οικονομική να διαφυλάξει τα σύνορά της. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει ριζικά,» δήλωσε ο Κάουντερ.

Με απλά λόγια: ο Τσίπρας πρέπει να πάει προετοιμασμένος,αποφασισμένος κι έτοιμος για όλα. Μας έχουν πάρει και τα …σώβρακα οι Ευρωπαίοι. Μην μας πάρουν και τα σύνορα…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης