Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική
07/03/2016 | 08:41 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ακόμη 15 χώροι φιλοξενίας προσφύγων έτοιμοι μέσα στην εβδομάδα – Δείτε τα στοιχεία

Ακόμη  15 χώροι φιλοξενίας προσφύγων έτοιμοι μέσα στην εβδομάδα - Δείτε τα στοιχεία

Δεκαπέντε (15) επιπλέον νέους χώρους φιλοξενίας προσφύγων, συνολικής χωρητικότητας 17.400 ανθρώπων, προγραμματίζει να έχει έτοιμους μέσα στην εβδομάδα ( έως τις 13 Μαρτίου συγκεκριμένα ) η κυβέρνηση. Και αυτοί πέραν των χιλιάδων σπιτιών ανά την Ελλάδα που θα στεγάσουν, το επόμενο διάστημα, 20.000 πρόσφυγες ανεβάζοντας τον αριθμό των προσωρινά διαμενόντων προσφύγων  στην Ελλάδα στα ύψη αφού ήδη εδώ βρίσκονται 33.320 και καθημερινά φτάνουν και άλλοι!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, λοιπόν την Κυριακή καταγράφηκαν συνολικά σε όλη την επικράτεια 33.320 πρόσφυγες την ώρα που η χωρητικότητα των δομών φιλοξενίας ανέρχεται στους 16.530, βάσει των επίσημων στοιχείων (δείτε τον σχετικό πίνακα)..

Έτσι ο  σχεδιασμός, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας,θα βρει την Ελλάδα να είναι έτοιμη να φιλοξενεί 50.650 πρόσφυγες όπως έχει δεσμευτεί. Ο αριθμός αυτός είναι ”δεμένος” για την ΕΕ  -μάλιστα τη δέσμευση αυτή την επανέλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Ανγκελα Μέρκελ.

Οι νέες δομές φιλοξενίας δυναμικότητας 17.400 θέσεων φιλοξενίας θα είναι έτοιμες από 7-13 Μαρτίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση :  στη Μαλακάσα ( για 4.000), στις Αφίδνες ( για 3.000), στον Αγιο Ανδρέα (για 500), δεύτερος χώρος στον Ελαιώνα (για 700), στη Δράμα (για 800), 2ο σημείο στις Θερμοπύλες (για 400), σε 4 σημεία της Ηπείρου (συνολικά για 2.000) σε 4 σημεία της Θεσσαλίας (συνολικά για 2.000), ενώ στο Λιτόχωρο – που θα γινει μετα τις 15 Μαρτίου- θα λειτουργήσει δομή φιλοξενίας για 4.000 πρόσφυγες.

Το βράδυ της Κυριακής εντός του καμπ της Ειδομένης, παρέμεναν 8.000 άνθρωποι. Το τελευταίο 24ωρο πέρασαν τη συνοριακή γραμμή προς Σκόπια  239 άτομα ενώ στη Λέσβο και τη Χίο έφθασαν 770 πρόσφυγες (542 και 228, αντίστοιχα).

Έχουμε λοιπόν και λέμε: ‘

-Στα νησιά 7.450 στα HOT SPOTS (συν 770 νέοι)’

-Στην ηπειρωτική χώρα : 33.250 ήδη παραμένοντες

-Στις υπό διαμόρφωση μέχρι 13/3 νέες δομές : 17.400 

Όμως όπως προκύπτει από τον -επίσημο – πίνακα που ακολουθεί υπάρχει και ένα άλλο πρόγραμμα για 20.000 θέσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR)- στο τέλος του πίνακα. Αυτή η ένδειξη παρατίθεται χωρίς καμία άλλη εξήγηση! 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Δεκέμβριο του 2015 έχει ανακοινώσει ότι η ίδια και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) δρομολόγησαν πρόγραμμα παροχής 20.000 επιπλέον θέσεων υποδοχής για αιτούντες άσυλο και υποψήφιους για μετεγκατάσταση στην Ελλάδα υπό τη μορφή ενοικιαζόμενης στέγης, κουπονιών για ξενοδοχεία και ανάδοχων οικογενειών, εξασφαλίζοντας την αναγκαία χρηματοδότηση!

Η συμφωνία αυτή είναι υλοποίηση της δέσμευσης που ανέλαβαν η Ελλάδα και η Ύπατη Αρμοστεία κατά τη συνάντηση για τα Δυτικά Βαλκάνια στις 25 Οκτωβρίου 2015- είχε κάνει σχετικές δηλώσεις τότε και ο Πρωθυπουργός κ Α.Τσίπρας. Συγκεκριμένα αυτά τα υπέγραψαν τον Δεκεμβριο η Αντιπρόεδρος κ. Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, αρμόδια για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους   εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σχετική κοινή διακήρυξη με τον κ. George Okoth-Obbo, Βοηθό Ύπατο Αρμοστή, αρμόδιο για τον επιχειρησιακό τομέα και τον κ. Ι. Μουζάλα, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για τη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας.και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) δρομολόγησαν πρόγραμμα παροχής 20.000 επιπλέον θέσεων υποδοχής για αιτούντες άσυλο και υποψήφιους για μετεγκατάσταση στην Ελλάδα υπό τη μορφή ενοικιαζόμενης στέγης, κουπονιών για ξενοδοχεία και ανάδοχων οικογενειών, εξασφαλίζοντας την αναγκαία χρηματοδότηση!

Καθώς οι ηγέτες της ΕΕ είχαν συμφωνήσει μεταξύ άλλων και 50.000 θέσεις υποδοχής στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων 20.000 θέσεων που θα παρασχεθούν μέσω κοινού προγράμματος με την Ύπατη Αρμοστεία, το ερώτημα που γεννάται τώρα από τον πίνακα είναι μήπως πρόκειται για επιπλέον αριθμό.

Πρέπει να εξηγηθεί – διότι οι αριθμοί όπως δόθηκαν είναι δημιουργούν ασάφεια και ερωτηματικά – αν όλα τα προγράμματα θα ”τρέχουν” όλα παράλληλα όπως φαίνονται στον πίνακα  ή θα υπάρξει συμψηφισμός.

Ο πίνακας που έδωσε στην δημοσιότητα το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ:

prosfyges1

prosfyges2

prosfyges3

                                                                                               

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης