Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Αιωνία της η μνήμη”; Η ΕΕ “θάβεται” από την διαρκή επίδειξη “γερμανικής πυγμής”

Η πέμπτη οικονομία του κόσμου αποχώρησε από την ΕΕ,με το 52% των πολιτών της να ψηφίζουν υπέρ της αποχώρησης.Από χθες όλη η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο πως η ΕΕ,δηλαδή η Γερμανία,για να λέμε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους,δεν θα φανεί …αδύναμη,ώστε να αποφευχθούν κι άλλα δημοψηφίσματα. Τα οποία είναι απολύτως βέβαιο ότι θα έχουν αρνητικότατα αποτελέσματα για την ΕΕ και γι΄ αυτό όπου να ΄ναι αναμένουμε την …ποινικοποίησή  τους!

Η συζήτηση για τα αίτια που φαίνεται ότι οδηγούν κάθε μέρα όλο και περισσότερους Ευρωπαίους να θέλουν να επιστρέψουν “στα παλιά” καταναλώνει πολύ λιγότερο χρόνο.Και φαιά ουσία φοβόμαστε.

Στα δικά μας “τηλεοπτικά παράθυρα” ακούσαμε εκπροσώπους κομμάτων -κυρίως της ΝΔ- να λένε ότι οι Βρετανοί δεν ψήφισαν κατά της αναποτελεσματικής λιτότητας που έχει επιβάλλει ο Σόϊμπλε και η παρέα του στην ΕΕ,γιατί η Βρετανία δεν την έχει υποστεί. Το ενδεχόμενο του φόβου των Βρετανών ότι “όπου να ΄ναι έρχεται και σε μας” δεν φαίνεται ότι απασχολεί όσους προσπαθούν να εξηγήσουν πως επικράτησε το Brexit. Και πάντως είναι μάλλον απίθανο να κέρδισε το Brexit,μόνο επειδή οι Βρετανοί “ήθελαν να πάρουν πίσω τα σύνορα και τη χώρα τους”,όπως  με δόση ειρωνίας ακούσαμε από κάποιους. Η Βρετανία που πάντα είχε μια απόσταση από την ΕΕ μάλλον έχει και μια καλύτερη οπτική γωνία για την τύχη της.Η οποία αποτυπώνεται στην φωτογραφία από τη Σύνοδο των G 7 πέρυσι.Οι βασικοί “παίκτες” της ΕΕ κάτι…θάβουν και ο Ομπάμα …βάζει ένα χεράκι.Θα μπορούσε να είναι και η ΕΕ,έτσι όπως το πάνε…

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα,είπε μια μεγάλη αλήθεια:

«Υπάρχει κίνδυνος αποσύνθεσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να ασχολείται μόνον με τις τράπεζες. Πρέπει να σκεφθούμε ακόμη ότι μπορεί να μοιάζει αδύνατο. Υπάρχει να μείγμα στοιχείων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλαπλές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης και μιας επιπλέον ώθησης προς την αποσύνθεση. Υπάρχει βαθιά έλλειψη ικανοποίησης σε ότι αφορά την ασφάλεια, την οικονομία, την μετανάστευση: η απασχόληση και η ανάπτυξη βελτιώνονται, αλλά όχι με επαρκή τρόπο. Και υπάρχει η τάση να πιστεύει, κανείς, ότι οι εθνικές λύσεις είναι πιο αποτελεσματικές από τις ευρωπαϊκές», τονίζει ο Πάντοαν. Αναγνωρίζει, δε, σε ότι αφορά το τελευταίο αυτό σημείο πως «υπάρχει,δυστυχώς, μια δόση αλήθειας, εξαιτίας της ακαταλληλότητας των ευρωπαϊκών θεσμών».

 Αν λοιπόν εκεί στο Βερολίνο,απ΄ όπου διοικείται επί της ουσίας η ΕΕ δεν πάψουν να έχουν την αγωνία αμφισβήτησης της “ανωτερότητάς” τους και του αλάθητου,δεν πρόκειται να γλιτώσουμε τον θάνατο της ΕΕ.Αν δεν καταλάβουν ότι οι ευρωπαίοι πολίτες ψηφίζουν εναντίον σ΄  οτιδήποτε έχει σχέση με το γραφειοκρατικό τέρας των Βρυξελλών,γιατί πολύ απλά δεν περνάνε καλά,η …κηδεία της ενωμένης Ευρώπης όπου να ΄ναι έρχεται.

Είναι πολύ βολικό για το Βερολίνο και τους δορυφόρους του,ότι όποιος προτείνει δημοψηφίσματα και κυρίως οποιος ψηφίζει ενάντια στην παραμονή στην ΕΕ είναι αυτομάτως ακροδεξιός! Πρώτα απ΄ όλα την ακροδεξιά και την άνοδό της δεν μπορούν να την “χρεώνουν” σ΄ όλους τους άλλους οι Γερμανοί! Οι δικές τους ανάλγητες πολιτικές την “ανέστησαν” και της έδωσαν ώθηση.Και δεύτερον ούτε το 62% των Ελλήνων,ούτε το 52% των Βρετανών είναι ακροδεξιοί επειδή είπαν όχι σ΄ αυτό το έκτρωμα το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την ΕΕ,που κάποτε φανταζόμασταν. Γιατί την ΕΕ ως ιδέα την ήθελαν και την θέλουν ακόμη οι ευρωπαίοι πολίτες. Όχι όμως αυτή την ΕΕ που σήμερα μας έχουν επιβάλλει.Αυτή γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο μισητή.

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σημάδι ότι η λογική θα κερδίσει τις γερμανικές εμμονές.Από χθες έχουμε ακούσει και διαβάσει για πολλά σχέδια Σόϊμπλε για την αντιμετώπιση του Brexit.Κοινή συνισταμένη όλων το πως θα γίνει επίδειξη γερμανικής πυγμής ώστε να μην ακολουθήσουν κι άλλοι. Νομίζουμε ότι τα χειρότερα,δυστυχώς δεν ήρθαν ακόμη…

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης