Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Αισιοδοξούν οι ΗΠΑ για ήττα των τζιχαντιστών στη Σύρτη της Λιβύης

Αισιοδοξούν οι ΗΠΑ για ήττα των τζιχαντιστών στη Σύρτη της Λιβύης

Στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε χθες «ενθαρρυντικό» γεγονός την προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων στη Λιβύη, με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, απέναντι στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο προπύργιό τους στη Σύρτη.

«Δεν επιθυμώ να επεκταθώ περισσότερο, διότι η κατάσταση παραμένει ρευστή. Όμως είναι μεγάλη ενθάρρυνση για εμάς από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί», ανακοίνωσε ο Μπρετ ΜακΓκερκ, ειδικός απεσταλμένος του Ομπάμα στη διεθνή συμμαχία κατά των ομάδων του Ισλαμικού Κράτους.

Κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους μάχονται οι δυνάμεις του διχασμένου λιβυκού στρατού, καθώς αρκετές μονάδες, υπό τις διαταγές του αμφιλεγόμενου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, εξακολουθούν να παραμένουν πιστές στην παράλληλη κυβέρνηση που δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA).

Σχετικά με το γεγονός αυτό ο ΜακΓκερκ υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ «σαφώς και είναι έτοιμες να συνεργασθούν με τον στρατηγό Χάφταρ υπό την αιγίδα μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας» και επεσήμανε: «η θέση μας είναι ιδιαίτερα σαφής: κάθε ένοπλος στο θέατρο των επιχειρήσεων στη Λιβύη οφείλει ν’ αναγνωρίσει τις εξουσίες της πολιτικής αυτής κυβέρνησης».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης