Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Γιατί κάνει “το παπί” η Ελλάδα στις χοντρές προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο

Γιατί κάνει

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σε άλλες εποχές τα όσα κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο αλλά και στις Βρυξέλλες θα ήταν αδύνατον να μην μας είχαν οδηγήσει σε ελληνοτουρκική κρίση. Καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ανεχθεί όσα πράττει η Άγκυρα τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες.

Από την έκρηξη της οικονομικής κρίσης όμως όλες οι κυβερνήσεις “κάνουν το παπί” στις προκλήσεις των Τούρκων. Όσο χοντρές κι αν είναι. Το ΄χουμε ονομάσει “στρατηγική ψυχραιμία”,αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό… Όπως και το τι σημαίνει “κάνω το παπί”.

Θα σοκάρουμε ίσως πολλούς ,θα εκνευρίσουμε περισσότερους αλλά καλά κάνουμε!

Και όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον χώρο της Εθνικής Άμυνας καταλαβαίνουμε το γιατί. Το δυνατό μας όπλο είναι το ανθρώπινο δυναμικό χάρη στο οποίο “τα βολεύουμε” με τις “πατέντες” και τος αλχημείες του. Δεν θα αναφέρω νούμερα και ποσοστά που όλοι τα γνωρίζουμε και τα συζητάμε. Υπάρχουν πολλοί “κακοί” που αναμένουν πως και πως να μας κατηγορήσουν για…κατασκοπεία, εσχάτη προδοσία κι άλλα γραφικά. Όλοι όμως γνωρίζουμε τι προβλήματα προκάλεσαν οι αλόγιστες περικοπές.

Γι΄ αυτό και ισχυρίζομαι ότι η Ελλάδα και οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ορθώς ακολουθούν την γραμμή της “στρατηγικής ψυχραιμίας”. Όμως… Υπάρχει πάντα ένα όμως.

Αν είμασταν σοβαρό κράτος θα είχαμε ήδη, εδώ και χρόνια σχεδιάσει πως θα “μαζευτούμε”. Θα είχαμε αποφασίσει τι πρέπει να κάνουμε για να “αναστήσουμε” την Εθνική Άμυνα ,όχι απαραίτητα με χρήματα που σε κάποιες περιπτώσεις τα είχαμε αλλά …φοβηθήκαμε να τα δώσουμε. Όχι οι πολίτες ,οι κυβερνήτες μας. Θα είχαμε ενεργοποιήσει τις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας η οποία έχει μεγάλες δυνατότητες. Κι αυτό φαίνεται από τα συμβόλαια που παίρνουν στο εξωτερικό. Κυρίως οι βιομχανίες του ιδιωτικού τομέα που μ΄ αυτά τα συμβόλαια του εξωτερικού επιβιώνουν και κερδίζουν κι αυτές χρόνο μήπως και κάτι αλλάξει στο εσωτερικό.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα που ασχολείται με το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας υπό τον Βίτσα είναι πολύ καλή,χρειάζεται ακόμη πάρα πολύ δουλειά για να υπάρξουν αποτελέσματα. Η εμπλοκή του ΑΝΥΕΘΑ στο προσφυγικό δυστυχώς δεν βοηθά .

Όπως και να ΄χει δεν υπάρχει πλέον χρόνος για να χασομεράμε. Δεν θα μπορούμε διαρκώς να παριστάνουμε ότι …δεν καταλαβαίνουμε ότι οι Τούρκοι έχουν ρίξει στο τραπέζι τα πάντα και τα θέλουν όλα. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα προσπαθήσουν να μας πιέσουν και στρατιωτικά. Δεν το ΄χουν πράξει γιατί κι αυτοί είναι πάρα πολύ στριμωγμένοι από άλλου είδους προβλήματα ,αλλά κι επειδή ο λεγόμενος “διεθνής παράγοντας” δεν τους το επιτρέπει. Συνεπώς το μόνο που έχουμε κερδίσει και κερδιζουμε με την “στρατηγική ψυχραιμία” είναι χρόνος. Ας τον εκμεταλλευθούμε “κλείνοντας τις μαύρες τρύπες” στο φράχτη,γρήγορα.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης