Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΑΙΓΑΙΟ: Τι είπαν Μέρκελ -Τσίπρας για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ που ικανοποιεί την Τουρκία

ΑΙΓΑΙΟ: Τι είπαν Μέρκελ -Τσίπρας για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ που ικανοποιεί την Τουρκία

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έσπευσε να υιοθετήσει όσα πρότειναν Μέρκελ και Νταβούτογλου περί εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής  Μαργαρίτης Σχοινάς  απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις δηλώσεις σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ανακοπή των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο”, προσθέτοντας ότι “η απόφαση ανήκει στο ίδιο το ΝΑΤΟ σε σχέση με την ευκαιρία και τους τρόπους της ενδεχόμενης εμπλοκής του. Εμείς χαιρετίζουμε όλες τις συζητήσεις που αφορούν πιθανά μέτρα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, διάσωσης ανθρώπινων ζωών και διαχείρισης των προσφυγικών ροών και των εξωτερικών συνόρων».

Πρόσθεσε ότι “τα 10 χμ που χωρίζουν την Ελλάδα και την Τουρκία δεν μπορούν να είναι παράδεισος για διακινητές”. Αυτά τα χιλιόμετρα κρύβουν πολλές άλλες παγίδες που ο κ.Σχοινάς προφανώς ως Έλληνας γνωρίζει.

Η Μέρκελ πάντως μίλησε τηλεφωνικά με τον Τσίπρα τον οποίο και ενημέρωσε για τα όσα συζήτησε στην Τουρκία. Προφανώς τον ενημέρωσε και δεν ζήτησε την άποψή του. Την οποία πάντως ο Έλληνας πρωθυπουργός ,σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο ,την είπε. Ο κ.Τσίπρας  κατέστησε σαφές ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά στα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν τέθηκε πρόταση για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο.Αλλά όλα δείχνουν ότι αυτές είναι δεδομένες με “νατοϊκό μανδύα” .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης