Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
25/05/2016 | 09:05 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΑΙΓΑΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Θέμα χρόνου η αποστολή δυνάμεων της Αμερικανικής Ακτοφυλακής;

ΑΙΓΑΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Θέμα χρόνου η αποστολή δυνάμεων της Αμερικανικής Ακτοφυλακής;

Η πρόθεση των ΗΠΑ να αναβαθμίσουν περαιτέρω την παρουσία τους στο Αιγαίο,δεν είναι πλέον κάτι που αποτελεί μυστικό. Οι Αμερικανοί έχουν κάνει συγκεριμένες προτάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση προς αυτή τη κατεύθυνση. Όπως έχει γράψει το Militaire.gr  μεταξύ αυτών που προτείνουν είναι και η αποστολή μέσων και προσωπικού της Ακτοφυλακής τους στο Αιγαίο.

Χθες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Υπαρχηγό της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, Αντιναύαρχο Charles Michael. Σίγουρα δεν επροκειτο για μια εθιμοτυπική συνάντηση.Όπως το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε κατά “την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις προσφυγικές / μεταναστευτικές ροές”. 

Με δεδομένες τις απειλές Ερντογάν για πάγωμα της συμφωνίας με την ΕΕ για τους πρόσφυγες η προοπτική ανάπτυξης δυνάμεων της αμερικανικής ακτοφυλακής στη περιοχή θα εξεταστεί με άλλα δεδομένα.

Militaire.gr

       

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης