Υποστηριξε το militaire
Videos Αμυντική Βιομηχανία Διεθνή ΠΑ
14/03/2016 | 06:49 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Αεροσκάφη 6ης Γενιάς! ΗΠΑ και Ρωσία σχεδιάζουν μαχητικά “διαστημόπλοια”! ΒΙΝΤΕΟ

Αεροσκάφη 6ης Γενιάς! ΗΠΑ και Ρωσία  σχεδιάζουν μαχητικά

Ο “πόλεμος” για τον σχεδιασμό των μαχητικών αεροσκαφών 6ης γενιάς έχει ξεκινήσει! ΗΠΑ και Ρωσία εδώ και καιρό έχουν μπει για τα καλά στην κούρσα σχεδιασμού αεροσκαφών που θα μας θυμίσουν πολλά απ΄ όσα βλέπαμε σε…ταινίες επιστημονικής φαντασίας! Αν δεν το πιστεύετε δείτε το βίντεο. Το οποίο δεν προέρχεται από κάποιο “φαντασιόπληκτο” αλλά από μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου ,την BAE.

https://youtu.be/Re29lqCEtpc

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sputnik ΗΠΑ και Ρωσία βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των μαχητικών 5ης γενιάς. Του F 35 και του Τ 50.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ρωσία σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα νέο Sukhoi ,6ης γενιάς στις αρχές της δεκαετίας του 2020. Προς το τέλος της υπολογίζει να παρουσιάσει το δικό της αεροσκάφος η αμερικανική Boeing.

Το γεγονός ότι η “κούρσα” για τα αεροσκάφη 6ης γενιάς έχει ξεκινήσει επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής των Ρωσικών Δυνάμεων Αεροδιαστημικής Victor Bondarev.

Οι Ρώσοι είναι πάντα πιο μυστικοπαθείς σ΄ αυτές τις υποθέσεις. Οι Αμερικανοί πάλι έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν βίντεο σαν κι αυτό της BAE  η οποία σχεδιάζει ένα αεροσκάφος…ufo.

Ανεργία στους πιλότους…

Αυτό που προσπαθούν να επιτυχούν και οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι είναι να κατασκευάσουν  μαχητικά αεροσκάφη χωρίς πιλότους. Οι λόγοι είναι προφανείς. Πρώτα απ΄ όλα ένα αεροσκάφος χωρις πιλότο μπορεί να σχεδιαστεί για ακόμη πιο ακραίους ελιγμούς. Ο περιορισμός των G που ταλαιπωρούν τον ανθρώπινο οργανισμό και θέτουν όρια στους ελιγμούς θα εξαλειφθεί . Και βέβαια ένα αεροσκάφος χωρίς πιλότο θα είναι πιο λειτουργικό καιφθηνότερο στην συντήρησή του,πιστεύουν οι  Ρώσοι σχεδιαστές. Κάτι στο οποίο συμφωνούν απολύτως και οι συνάδελφοί τους στις ΗΠΑ.

Αυτό που απασχολεί τους σχεδιαστές των αεροσκαφών 6ης γενιάς είναι τι ακριβώς ζητούν οι χρήστες τους. Δηλαδή οι στρατιωτικοί που θα κληθούν να τα χρησιμοποιήσουν σε επιχειρήσεις. Τι ανάγκες πρέπει να καλύψουν τα νέα μαχητικά; Αυτό είναι ίσως και το πιο δύσκολο κομμάτι! Γιατί ως γνωστόν οι στρατιωτικοί λογικά ζητούν …τα πάντα. Αλλά το κόστος κατασκευής θα πρέπει να μείνει σε λογικά επίπεδα . Κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

Militaire.gr

                                                                       

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης