Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Αγροτικό για στρατεύσιμους ιατρούς: Τι ανακοινώθηκε και τι τελικά γίνεται;

Αγροτικό για στρατεύσιμους ιατρούς: Τι ανακοινώθηκε και τι τελικά γίνεται;

Την δυνατότητα να κάνουν το αγροτικό τους παράλληλα με τη θητεία τους είχε ανακοινώσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.Και ήταν ένα μέτρο λογικό,αφού και οι στρατεύσιμοι είχαν να κερδίσουν χρόνο και οι κάτοικοι απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου θα είχαν περίθαλψη και το ΥΠΕΘΑ θα μπορούσε να πει ότι πήρε ένα “κοινωνικό μέτρο”.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων όμως παρουσιάζει μια διαφορετική κατάσταση της πραγματικότητας. Τι λέει:

Τι κάνουν λοιπόν: ούτε το νόμο για τη θητεία εφαρμόζουν, ο οποίος προβλέπει να δίνεται η δυνατότητα στους στρατευμένους γιατρούς να κάνουν το Αγροτικό τους κατά τη διάρκεια τους θητείας τους, ούτε την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Π.Πολάκη  να καταβάλλεται επίδομα τετρακόσια (400) ευρώ τον μήνα στους γιατρούς που θα επανδρώσουν τα τετρακόσια (400) αγροτικά ιατρεία σε «άγονες» και ακριτικές περιοχές της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται ένα διαφορετικό κίνητρο για τους αγροτικούς ιατρούς να δηλώσουν αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές και μάλιστα η χορήγηση του επιδόματος θα ισχύσει και αναδρομικά για τα ήδη στελεχωμένα ιατρεία. Η σχετική απόφαση βρίσκεται προς έγκριση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Σε μεγάλο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα περισσότερα απομακρυσμένα Τάγματα δεν έχουν καμιά υγειονομική κάλυψη, δηλαδή δεν έχουν ούτε έναν στρατεύσιμο γιατρό!

Αντίθετα, έχουν μαζεμένους τους φαντάρους γιατρούς σε κεντρική μονάδα του νησιού.

Ο λόγος;

Για να έχουν την ευκολία οι στρατιωτικοί να τους γράφουν τα φάρμακα οι στρατεύσιμοι γιατροί!

Φαντάρος γιατρός έκανε αίτηση προκειμένου να αποσπαστεί σε μικρότερο γειτονικό νησί –που έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού- βασιζόμενος στο νόμο που δίνει τη δυνατότητα άσκησης του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ κατά τη διάρκεια της θητείας.

Γραφειοκρατικά κολλήματα, απαντήσεις του στυλ «αυτό είναι θέμα του Υπουργείου Υγείας», ήταν η αντιμετώπιση που έτυχε το αίτημα του.

Και σήμερα του ανακοίνωσαν ότι μετακινείται στο νησί! Ούτε Αγροτικό, ούτε 400 ευρώ επίδομα-ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Δηλαδή, από τα ΜΜΕ κάνουν δηλώσεις, πουλάνε κοινωνική ευαισθησία και στην πράξη χώνουν τους φαντάρους   ώστε να καλύψουμε δωρεάν τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες.

Όποτε επομένως ακούτε «κοινωνικός ρόλος του στρατού» πρέπει να ξέρετε ότι τρέχει ποτάμι ο ιδρώτας των φαντάρων, ότι θέσεις εργασίας εξαφανίζονται και πρυτανεύει η αλαζονεία της εξουσίας, κυριαρχεί η εργασιακή εκμετάλλευση και ο παλαιοκομματισμός”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης