Υποστηριξε το militaire

Αγριότητες στην Τουρκία με δακρυγόνα,πλαστικές σφαίρες και αίμα! Που το πάει ο Ερντογάν;

Militaire News

Αγριεύει η κατάσταση στην Τουρκία μετά από την εισβολή της τουρκικής αστυνομίας στα γραφεία της εφημερίδας Zaman.

Τα νυχτερινά επεισόδια ακολούθησαν σήμερα νέα πιο έντονα με την την τουρκική αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει τη συγκέντρωση 2.000 και πλέον διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη μεγαλύτερη εφημερίδα της γειτονικής χώρας, μετά την απόφαση των αρχών ν’ αναλάβουν τον ελέγχό της.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ Δικαστήριο, με απόφασή του χθες, διόρισε κρατικό υπάλληλο αναθέτοντάς του τον έλεγχο της εφημερίδας “Zaman,” αλλά και της αγγλόφωνης έκοδσης “Today’s Zaman.” Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε καθώς οι τουρκικές αρχές υποπτεύονται ότι η αναφερόμενη εφημερίδα διατηρεί σχέσεις με τον κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος είναι αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ. Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τον Γκιουλέν ότι σχεδιάζει πραξικόπημα.

Η απόφαση για το διορισμό κρατικού λειτουργού στην αναφερόμενη εφημερίδα πάρθηκε μετά από απαίτηση του εισαγγελέα που διερευνά πιθανή διασύνδεση του θρησκευτικού κινήματος του Γκιουλέν, με τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

                                                                   

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης