Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Επιμένουν να την κάνουν τζαμί οι Τούρκοι!

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Επιμένουν να την κάνουν τζαμί οι Τούρκοι!

Προκλητική εκδήλωση με αίτημα να γίνει η Αγιά Σοφιά τζαμί  διοργάνωσε ο Σύνδεσμος της Νεολαίας Ανατολίας  μπροστα στο μνημείο της Χριστιανοσύνης στην Πόλη, συνοδεύοντας την εκδήλωση με  ναμάζι (προσευχή) στην ομώνυμη  πλατεία.

 Το ναμάζι πραγματοποιηθηκε χθες  στις 4.00 – στο πλαίσιο των εορτασμών που κανουν οι Τούρκοι για την  Άλωση της Κωνσταντινούπολης- το ονομάζουν δε  “Ναμάζι της Άλωσης” και αίτημά του είναι  να ανοίξει στο προσκύνημα ως τζαμί το Μουσείο της Αγίας Σοφίας. Στο ναμάζι , όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ντογκάν,συμμετείχαν χιλιάδες άτομα  από διαφορετικούς νομούς ης Τουρκίας, ενώ το Κοράνι διάβασε ο ιμάμης του τζαμιού Sehzadebasi. 

 O Πρόεδρος του Παραρτήματος Κων/πολης, του  Συνδέσμου της Νεολαίας Ανατολίας, Ali Ugur Bulut, δήλωσε: “Μακάρι το συντμότερο δυνατό να ακούσουμε το κάλεσμα του μουεζίνη για προσευχή από την Αγία Σοφία μας και όλοι μαζί να πραγματοποιήσουμε ναμάζι μέσα στην Αγία Σοφία. Η Αγία Σοφία πρέπει όπωσδήποτε να ανοίξει στο προσκύνημα ως τζαμί. Το να κρατάς κλειστή την Αγία Σοφία είναι διαφορετικό από το να λες στον Έλληνα εγώ δεν μπορώ, έλα εσύ και άνοιξέ τη για δικό σου λογαριασμό.  Το να κρατάς κλειστή την Αγία Σοφία σημαίνει ότι δεν έμεινε δικαίωμα ζωής μου πλέον απέναντι στους Δυτικούς.(..)”. 

Επίσης, ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή δεν είναι τωρινή, αλλά πριν από 4 έτη είχαν διαβιβάσει στους αρμοδίους το σχετικό αίτημα με 15.000 υπογραφές. Ενδεικτικός είναι ο τιτλος της Turkiye: “Χιλιάδες άτομα πραγματοποίησαν πρωινό ναμάζι μπροστά στην Αγία Σοφιά”.

Λ.Λ.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης