Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πρώτη Γραμμή ΤΟΥΡΚΙΑ
31/01/2017 | 06:55 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα”; Τα γραφικά των Τούρκων και τα σοβαρά που αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο

Θα μας συγχωρήσετε την “ελαφρά διάθεση” με την οποία αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες προκλήσεις των Τούρκων στα Ίμια. Η εικόνα του αρχηγού Ακάρ και των άλλων ανωτάτων Τούρκων στο κατάστρωμα της πυραυλακάτου και το “θεατρικό” της πρόκλησης στα Ίμια δημιουργούν αυτό το κλίμα “ελαφρότητας”.

Σ΄ αυτά προσθέστε και τη “διασπορά ψευδών ειδήσεων” που είχαμε χθες βράδυ περί νέας έντασης στα Ίμια.

Δεν υποτιμούμε την κατάσταση η οποία είναι σοβαρή. Η ανησυχία μας πρέπει να είναι δεδομένη αφού η ηγεσία της Τουρκίας, πολιτική και στρατιωτική δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο. Αυτό δεν είναι καλό,γιατί κάνει τη Τουρκία απρόβλεπτη.

Από την άλλη είναι σίγουρο ότι ο εκνευρισμός της Άγκυρας μπορεί να την οδηγήσει εύκολα σε λάθη που ελπίζουμε να τα εκμεταλλευθούμε. Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να αναδείξουμε την τουρκική απαράδεκτη και παραβατική συμπεριφορά παντού. Ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Β.Αποστολάκης το ΄κανε χθες στην επαφή που είχε με τον νατοϊκό διοικητή Darry Williams.Θα πρέπει να γίνει το ίδιο στο υψηλότερο επίπεδο.

Επιπλέον είναι αυτονόητο ότι η στρατιωτική μας ετοιμότητα θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στο υψηλότερο επίπεδο. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που έχουμε να αντιμετωπίσουμε προς το παρόν είναι ένα ατύχημα στον αέρα αφού όπως λένε οι πληροφορίες η συμπεριφορά των Τούρκων πιλότων έχει ξεπεράσει κάθε όριο επιθετικότητας.

Η Τουρκία έχει πολλά και μεγάλα προβλήματα να αντιμετωπίσει. Αν επιλέξει να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο στο Αιγαίο θα αναλάβει και το ρίσκο της επιλογής της. Αν ποντάρει στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πολυετής οικονομική κρίση και στις ΕΔ θα πρέπει να το σκεφτεί ακόμη περισσότερο. Όπως θα διαπίστωσε ο κ.Ακάρ στη μικρή του κρουαζιέρα από την Αλικαρνασσό μέχρι τα Ίμια…είμασταν ήδη εκεί. Και θα ΄μαστε πάντα μ΄ ότι διαθέτουμε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης