Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Έτοιμη για νέα επιχείρηση στη Συρία η Τουρκία; Περίεργη κινητικότητα

Έτοιμη για νέα επιχείρηση στη Συρία η Τουρκία; Περίεργη κινητικότητα

Ενίσχυση σε πυροβολικό στάλθηκε σε μονάδες στα σύνορα με την Συρία.

Έφθασαν στο Κίλις φορτηγά τα οποία μεταφέρουν αυτοκινούμενα πυροβόλα, ως ενίσχυση στις μονάδες που βρίσκονται στα σύνορα με την Συρία.

Το κομβόι 6 οχημάτων που είναι σταλμένο από διάφορες μονάδες και 5 από αυτά φέρουν αυτοκινούμενα πυροβόλα, πέρασαν από το Κίλις και κινήθηκαν προς την Ισλαχίγιε στην συνοριακή γραμμή με την Συρία.

Έγινε γνωστό πως τα στρατιωτικά οχήματα στάλθηκαν ως ενίσχυση σε μονάδες της περιοχής που βρίσκονται στα σύνορα με την Συρία και εγκαταστάθηκαν εκεί.

Η Άννα Ανδρέου μεταδίδει για το ΚΥΠΕ:

Τουρκική στρατιωτική δύναμη 25.000 ανδρών με οπλισμό και τεθωρακισμένα είναι έτοιμη στο Ελ Μπαμπ εντός της Συρίας παρακολουθώντας τις περιοχές Τελ Αμπιάντ, Μούμπιτς, Άφριν και Τελ Ριφάτ, οι οποίες είναι υπό τον έλεγχο του (PYD) Κούρδων της Συρίας.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ, “αξιολογούνται όλες οι πιθανότητες για την εκκαθάριση της περιοχής από το ΡΚΚ το οποίο έχει ενισχυθεί στην περιοχή από το 2014 με τη στήριξη των ΗΠΑ”. Όπως αναφέρεται, οι τρεις από τις τέσσερις περιοχές, Τελ Ριφάτ, Μούνμπιτς και Τελ Αμπιάντ, είναι περιοχές που αποτελούνται από αραβικό πληθυσμό και Τουρκμένους. Οι 25,000 Τούρκοι στρατιώτες περιμένουν τώρα στο Ελ Μπαμπ, εκεί όπου ο τουρκικός στρατός είχε κάνει εκκαθάριση με την Επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη. Χθες ο Τούρκος Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διευρύνει την επιχείρηση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης