Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο έρωτας σίγουρα “αλλάζει ρότα” σε πλοία ακόμη και πολεμικά! Αληθινή ιστορία από το ΠΝ!

Ο έρωτας  σίγουρα

Η υπόθεση του αεροπειρατή της Egypt Air αποδόθηκε για κάποιες ώρες έστω στον “θεό έρωτα”. Ο οποίος μπορεί να κάνει τα πάντα. Αυτή η πραγματικότητα έχει αποδοθεί και με πολύ πιο …αγοραίες εκφράσεις οι οποίες ως γνωστόν εμπλέκουν …και πλοία! Όχι τυχαία προφανώς αφού είναι γεγονός ότι για τα μάτια μιας γυναίκας,πλοία και μάλιστα πολεμικά έχουν αλλάξει ρότα.

Η ιστορία που ακολουθεί είναι πραγματική . Δεν θα αναφέρουμε ονόματα και πρόσωπα ,γιατί τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν. Είναι από εκείνες τις ωραίες ιστορίες του ΠΝ που πολλοί τις θυμούνται με νοσταλγία.

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1950. “Αγρια” περίοδος…Στην χώρα έχει εγκατασταθεί η Αμερικανική Αποστολή η οποία έχει ενεργό ρόλο στην λειτουργία του κράτους.

Τα στελέχη της Αμερικανικής Αποστολής συμμετέχουν στην κοιωνική ζωή των Αθηνών. Σε μία εκδήλωση ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Αμερικανικής Αποστολής συνοδεύεται από την πανέμορφη θυγατέρα του. Στην εκδήλωση παρών και αξιωματικός του ΠΝ ,εκείνη την εποχή κυβερνήτης σε πολεμικό πλοίο.

Οι δυο νέοι πέφτουν θύματα του λεγόμενου κεραυνοβόλου έρωτα…Ο οποίος εξελίσσεται σε θυελλώδη ερωτική ιστορία.Ο Αμερικανός πατέρας αρχίζει να ανησυχεί και θέλει να διακόψει το ερωτικό παιχνίδι. Κάνει τις απαραίτητες επαφές του και ο αξιωματικός του ΠΝ λαμβάνει διαταγή να αποπλεύσει άμεσα για περιπολία στο Αιγαίο. Ο αναγκαστικός χωρισμός ήταν μια κάποια λύση πίστεψαν και ο πατέρας και οι “επαφές” του.

Γελάστηκαν…

Η νεαρά Αμερικανίδα με …επιχείρηση που “υποστηρίχθηκε” από συναδέλφους του ερωτοχτυπημένου κυβερνήτη βρέθηκε στο Σούνιο. Εκεί την ανέμενε το πλοίο του ΠΝ στο οποίο ήταν κυβερνήτης ο έρωτας της. Επιβιβάστηκε και ίσως κάπως έτσι να υπήρξε και η έμπνευση -χρόνια μετά- για το σενάριο της “Αλίκης στο Ναυτικό”…

Όταν επέστρεψε  η Αμερικανίδα ο πατέρας της ήταν εξοργισμένος…Γι΄ αυτό και βρέθηκε άμεσα στο υπερωκεάνειο για τις ΗΠΑ.

Ο Έλληνας κυβερνήτης που βρισκόταν…διαρκώς σε περιπολία ενημερώθηκε και σχεδίασε το τέλειο σκηνικό για τον αποχαιρετισμό!

Έπλευσε σε περιοχή απ΄  όπου το πλοίο στο οποίο επέβαινε η αγαπημένη του θα περνούσε. Μόλις το εντόπισε έδωσε εντολή στον πλοίαρχο να κάνει κράττει στις μηχανές. Φορώντας την επίσημη στολή του επιβιβάστηκε στο υπερωκεάνειο κι έδωσε στην αγαπημένη του ένα μπουκέτο λουλούδια κι ένα τελευταίο φιλί!

Ιστορία από το παρελθόν του ΠΝ που πολλοί θυμήθηκαν μετά από το χθεσινό περιστατικό στον αέρα…

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης