Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Αμυντική Βιομηχανία
15/01/2018 | 06:40 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Έρχονται οι Γάλλοι! Group Νaval,Dasault, MBDA και Thales στην Αθήνα για τα Mirage και τις Fremm

Έρχονται οι Γάλλοι! Group Νaval,Dasault, MBDA και Thales στην Αθήνα για τα  Mirage και τις Fremm

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τους Αμερικάνους για τον εκσυγχρονισμό των F-16 προχωρούν με ανησυχητικά αργούς ρυθμούς για την πρόοδο του προγράμματος, έρχονται οι Γάλλοι στην Αθήνα. Φαίνεται ότι μετά από τη συνάντηση Τσίπρα-Μακρόν στην Αθήνα, οι συνομιλίες με τους Γάλλους σ΄ ότι έχει να κάνει με τους εξοπλισμούς αθόρυβα προχώρησαν.

Τη συνάντηση Τσίπρα – Μακρόν ακολούθησε το ταξίδι του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ ναύαρχου Κυριάκου Κυριακίδη στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Γαλλική DGA . Σ΄ αυτή τη συνάντηση τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα χρονίζοντα εξοπλιστικά θέματα που σχετίζονται με την Γαλλία. Τα οποία είναι εξαιρετικά σοβαρά και επείγοντα.

Προγράμματα που έχουν να κάνουν με την υποστήριξη των Mirage 2000 ,(η διαθεσιμότητα των οποίων είναι οριακή), τα Γαλλικά βλήματα αέρος – εδάφους που βάλλονται μόνο απο τα Μirage και βέβαια το θέμα των γαλλικών φρεγατών μια και το Πολεμικό Ναυτικό έχει μείνει κακώς αρκετά «πίσω», από τον εξοπλιστικό σχεδιασμό ανάγκης που “τρέχει” το ΥΠΕΘΑ για να “κλείσει” τις “μαύρες τρύπες” που παρέλαβε το 2015.

Σ΄ αυτό το κλίμα την επόμενη εβδομάδα έρχονται στην Αθήνα υψηλόβαθμα στελέχη της Group Νaval για να συναντήσουν τον Γενικό Διευθυντή , της ΓΔΑΕΕ σε συνέχεια των συνομιλιών τους στο Παρίσι και αμέσως μετά ακολουθούν, η Dasault, MBDA και Thales .

Ουδείς από το ΥΠΕΘΑ παραδέχεται ότι η κινητικότητα με τους Γάλλους αποτελεί μήνυμα προς τους Αμερικανούς που εμφανίζονται μέχρι στιγμής άκαμπτοι στα όσα ζητούν για τον εκσυγχρονισμό των F-16. Ωστόσο είναι προφανές ότι οι επαφές με τους Γάλλους αποτελούν ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο για την Πολεμική Αεροπορία. Τα όπλα που φέρουν τα Mirage 2000 είναι για τις πραγματικές και δύσκολες καταστάσεις και όπως λένε στελέχη της ΠΑ που ακόμη πετούν στο Αιγαίο “το θέμα μας δεν είναι μόνο να βλέπουμε από μακριά αλλά να μπορούμε και να “πυροβολούμε” αν χρειαστεί”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης