Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
15/07/2016 | 06:23 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Έπνιξαν τη Γαλλία στο αίμα στέλνοντας μήνυμα ότι κανένας στην Ευρώπη δεν είναι πια ασφαλής!

Έπνιξαν τη Γαλλία στο αίμα στέλνοντας μήνυμα ότι κανένας στην Ευρώπη δεν είναι πια ασφαλής!

Όλα δείχνουν ISIS για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας! Ο τρόπος της επίθεσης,η απόλυτη περιφρόνηση για τις ζωές αθώων,οι απάνθρωποι πανηγυρισμοί στα μέσα κοινωνική δικτύωσης από οπαδούς του.Η Ευρώπη αποσβολωμένη για μία ακόμη φορά παρακολουθεί. Το μήνυμα είναι ένα και ξεκάθαρο: κανένας μας πλέον δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

Το πολύνεκρο χτύπημα έγινε λίγες ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του EURO 2016.Μόλις τα μέτρα ασφαλείας ατόνησαν το ISIS χτύπησε.

Η Ευρώπη ολόκληρη βρίσκεται πλέον υπό την καθημερινή απειλή των θανατηφόρων επιθέσεων φανατικών.

Τι λένε οι πληροφορίες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ

Ανάρτηση στο Twitter αναφέρει ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Νίκαια ήταν «γάλλοι σταυροφόροι κι αμαρτωλοί άπιστοι. Ο θεός είναι μεγάλος».

Ο δράστης φέρεται να είναι Γαλλοτυνήσιος.

Στα έγγραφα που βρέθηκαν στο φοτηγό φορτωμένο με εκρηκτικά που έπεσε πάνω στο πλήθος  κατονομάζεται ένας άνδρας 31 ετών, κάτοικος Νίκαιας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε, σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε προς τον γαλλικό λαό τα ξημερώματα, ότι τουλάχιστον 77 άνθρωποι, ανάμεσά τους και «πολλά παιδιά», σκοτώθηκαν στην επίθεση που διαπράχθηκε χθες βράδυ στη Νίκαια, και τόνισε πως δεν χωράει αμφιβολία ότι επρόκειτο για μια ενέργεια «τρομοκρατικού χαρακτήρα». Συμπλήρωσε ότι τουλάχιστον 20 από τους δεκάδες τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και καταδίκασε την «τερατώδη» επίθεση.

Τονίζοντας ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα εντός των δυνάμεών μας για να πολεμήσουμε την μάστιγα της τρομοκρατίας», ο Ολάντ δήλωσε πως αποφάσισε κατόπιν των συζητήσεων που είχε με τον πρωθυπουργό του Μανουέλ Βαλς, τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ και τον υπουργό Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν οι επιπλέον 10.000 άνδρες του στρατού που έχουν κινητοποιηθεί και αναπτυχθεί στο εσωτερικό της χώρας να παραμείνουν στις γαλλικές πόλεις, καθώς επίσης η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες από την 26η Ιουλίου και πέρα.

«Θα εντείνουμε κι άλλο τη δράση μας στο Ιράκ και στη Συρία» εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τόνισε επιπλέον ο πρόεδρος της Γαλλίας, διαμηνύοντας ότι «θα συνεχίσουμε να πλήττουμε αυτούς που μας επιτέθηκαν στο έδαφός μας». Κάλεσε τους Γάλλους να επιδεικνύουν τη «μέγιστη επαγρύπνηση», καθώς «ολόκληρη η Γαλλία» είναι αντιμέτωπη με την τρομοκρατική απειλή, παρά τα «πολλά μέτρα» που έχουν ήδη ληφθεί.

https://youtu.be/KYhNaoZr9p0

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους δήλωσε ότι θα μεταβεί εντός της ημέρας στη Νίκαια, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους πολίτες και στις αρχές της πόλης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πολεμήσει την τρομοκρατία εντός και εκτός των συνόρων της, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά από την επίθεση στη Νίκαια που κόστισε τη ζωή σε σχεδόν 80 άτομα.

“Θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία εντός και εκτός της ΕΕ”, είπε σε μήνυμα μέσω του Tweeter, προσθέτοντας, “Θα δείξουμε αποφασιστικότητά αλλά και ενότητα”. Η Ευρώπη στέκει ενωμένη στο πλευρό του γαλλικού λαού και της γαλλικής κυβέρνησης στον αγώνα εναντίον της βίας και του μίσους, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σήμερα μετά την επίθεση στη Νίκαια, όπου 75 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένας άνδρας οδήγησε ένα φορτηγό πάνω σε ένα πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να δει την εκτόξευση πυροτεχνημάτων το βράδυ της εθνικής εορτής της Γαλλίας. Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεντέρ έκανε λόγο για μια «βάρβαρη» επίθεση.Ο Τουσκ και ο Ρεντέρ έκαναν τις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο μιας συνόδου η οποία διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, την Ουλάν Μπατάρ.

Δήλωση καταδίκης από Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε χθες την πολυαίμακτη επίθεση στη Νίκαια και προσέφερε οποιαδήποτε αρωγή χρειάζεται η Γαλλία στις έρευνές της.

“Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, καταδικάζω με τον σθεναρότερο τρόπο την κατά τα φαινόμενα φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια Γαλλίας, στην οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες αθώων πολιτών”, είπε ο Ομπάμα σε δήλωσή του.

Τουλάχιστον 75 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος στην πόλη της γαλλικής ακτής κατά την εθνική επέτειο της Γαλλίας.

Τι είπε ο αμερικανός ΥΠΕΞ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν “κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξακριβώσουν την τύχη των Αμερικανών πολιτών στη Νίκαια” μετά την πολυαίμακτη επίθεση με φορτηγό που σημειώθηκε στην πόλη αυτή της Γαλλίας χθες βράδυ, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Σε γραπτή δήλωσή του νωρίτερα, ο Κέρι σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν στη Γαλλία κάθε αρωγή που θα χρειαστεί.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο τη βάρβαρη και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση» η οποία διαπράχθηκε χθες το βράδυ στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 80 ανθρώπων.

Σε ψήφισμά τους που εγκρίθηκε ομόφωνα, τα 15 κράτη μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ εκφράζουν «τη βαθιά τους συμπάθεια και τα συλλυπητήριά τους» στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης και στη γαλλική κυβέρνηση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πολεμήσει την τρομοκρατία εντός και εκτός των συνόρων της, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά από την επίθεση στη Νίκαια που κόστισε τη ζωή σε σχεδόν 80 άτομα.

“Θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία εντός και εκτός της ΕΕ”, είπε σε μήνυμα μέσω του Tweeter, προσθέτοντας, “Θα δείξουμε αποφασιστικότητά αλλά και ενότητα”.

 

 

https://youtu.be/CoU0aeM5iSM

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης