Υποστηριξε το militaire
30/01/2017 | 14:07

“Έξοδος 1826”! Η ηρωϊκή ιστορία των παιδιών της Σαμαρίνας στους κινηματογράφους

Militaire News

«Έξοδος 1826» Η πρώτη ανεξάρτητη ελληνική επική ιστορική ταινία μετά απο δεκαετίες και ένα άγνωστο περιστατικό της Επανάστασης του 1821 αναβιώνει στη μεγάλη οθόνη.Η ταινία προβάλετε στους κινηματογράφους.

Πρόκειται για την ιστορία μιας ομάδας 120 άντρων, που ξεκίνησαν από το χωριό της Σαμαρίνας Γρεβενών, προκειμένου να συντρέξουν τους κατοίκους του Μεσολογγίου, που πολιορκούνται από το στρατό των Τούρκων. Οι περιπέτειες των Σαμαριναίων (οι οποίες σημειωτέον ενέπνευσαν τη δημιουργία του γνωστού δημοτικού τραγουδιού «Τα παιδιά της Σαμαρίνας») στο 10ημερο ταξίδι τους προς το Μεσολόγγι και οι δυσκολίες που συνάντησαν αναπαρίστανται με δραματικό τρόπο στην ταινία «Έξοδος 1826». Αποφασισμένοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για την ελευθερία, οι άντρες προσπαθούν πάση θυσία να μη γίνουν αντιληπτοί από τουρκικές περιπόλους καθώς διασχίζουν τα άγρια βουνά. Αυτό όμως δεν στέκεται εφικτό, με αποτέλεσμα να δώσουν σκληρή μάχη πριν φτάσουν στο Μεσολόγγι…

To βίντεο είναι από τον   τόπο των γυρισμάτων στα Γιαννιτσά . Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα και πρωταγωνιστές, η «Έξοδος 1826» είναι μια επική δραματική ταινία περιπέτειας και δράσης, που όμοιά της έχει δεκαετίες να γυριστεί στη χώρα μας. «Είναι μια καθαρά ελληνική ταινία. Το σενάριό της βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, και συμπληρώνεται από μυθοπλαστικά στοιχεία», βεβαιώνει ο κ. Τσικάρας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης