Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ένοπλες συγκρούσεις στα Βαλκάνια “προβλέπει” η Μέρκελ!

Ένοπλες συγκρούσεις στα Βαλκάνια
German Chancellor Angela Merkel arrives for a military welcome ceremony for the President of the Philippines, Benigno S. Aquino III. at the chancellery in Berlin, Germany, Friday, Sept. 19, 2014. (AP Photo/Michael Sohn)

Τώρα βλέπει ακόμη και ένοπλες συγκρούσεις στα Βαλκάνια λόγω προσφυγικού η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Και υποστήριξε ότι δεν είναι λύση το κλείσιμο των συνόρων.

Η Μέρκελ έκανε την εκτίμηση για ένοπλες συγκρούσεις μιλώντας σε σε συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών προσπαθώντας να τους πείσει να αποδεχθούν την πρόταση για “ζώνες τράνζιτ” στην οποία συμφώνησε με τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές.

Η Μέρκελ προσπαθεί να μην χάσει την στήριξη του κυβερνητικού της εταίρου, των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), την ίδια ώρα που οι Σοσιαλδημοκράτες του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ βρίσκονται υπό ισχυρή πίεση.

Ένα από τα “αγκάθια” στις διαπραγματεύσεις είναι το θέμα της σύστασης ζώνης τράνζιτ στα σύνορα όπου θα παραμένουν πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι να εξεταστούν τα αιτήματά τους για άσυλο. Αναλόγως του πώς θα διαμορφώνονταν τέτοιες, ζώνες, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην κίνηση στον επονομαζόμενο “βαλκανικό διάδρομο”.

Όλα αυτά την ώρα που η γνωστή Bild δημοισεύει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο το ευρωσκεπτικιστικό “Εναλλακτικό Κόμμα για τη Γερμανία” κερδίζει . Σύμφωνα με το δημοσκόπηση του ινστιτούτου “Emnid”, το ξενοφοβικό γερμανικό κόμμα αποσπά ποσοστό 8% και στις περιοχές της ανατολικής Γερμανίας αγγίζει το 15%.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης