Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ένας νέος εκατομμυριούχος το “αφεντικό” της ΜΚΟ που αλωνίζει στο Αγαθονήσι-Ποιος είναι

Ένας νέος εκατομμυριούχος το

Οι ΜΚΟ αλωνίζουν στο Αιγαίο απ΄ ότι φαίνεται χωρίς κανείς να έχει μπει στον κόπο να ελέγξει από που έρχονται και τι ακριβώς κάνουν.

Η ΜΚΟ που έχει τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας είναι η MOAS κυρίως λόγω των ακριβών και σύγχρονων μέσων που διαθέτει. Αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο δρα στο Αιγαίο, όπως έγραψε το Militaire.gr.

Ποιο είναι το “πρόσωπο” της MOAS; Σε ποιον ανήκει και ποιος βάζει τόσα λεφτά;
Είναι ο  Chris Catrambone, επιχειρηματίας και από Lake Charles,στη Λουιζιάνα. Μετά το πανεπιστήμιο, όπως γράφει στο βιογραφικό του βρήκε τον εαυτό του εργαζόμενος σε μερικά από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Έχει επιχειρήσεις στις Παρθένες Νήσους, ασχολήθηκε με την πολιτική στη Λουιζιάνα και εργάστηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον.

Το 2006 ίδρυσε την Tangiers, επιχείρηση που ειδικεύεται στους τομείς των ασφαλειών, της έκτακτης βοήθειας, και των υπηρεσιών πληροφοριών. Με την άυξηση της επιχειρηματικής του δράσης , μετακόμισε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Reggio di Calabria,στην Ιταλία, όπου γνώρισε τη σύζυγό μου, Regina. Εν τω μεταξύ, η Tangiers, μεγάλωνε και οι επιχειρήσεις του επεκτάθηκαν σε σε περισσότερες από 100 χώρες. Το κέντρο των επιχειρήσεών του μεταφέρθηκε στη Μάλτα.

H Tangiers πολά καινοτόμα ασφαλιστικά προϊόντα που ειδικεύονται να παρέχουν ασφάλεια σε άτομα και ομάδες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Αυτά περιλαμβάνουν όπως προκύπτει και ανθρώπους οι οποίοι έχουν σχεση με την άμυνα.

Η ΜΚΟ MOAS ιδρύθηκε όπως λέει το 2013, με αφορμή τη τραγωδία στη Λαμπεντούζα.

Ο εξοπλισμός της MOAS είναι ακριβός. Η ΜΚΟ διαθέτει σκάφη παντός καιρού από τα οποία μπορούν να απονηώνονται UAV’s.

Ο ίδιος δικαιολογεί όλη αυτή την οργάνωση και την δαπάνη επειδή όπως γράφει στο βιογραφικό του ,είτε πρόκειται για δουλειά,είτε πρόκειται για φιλανθρωπία του αρέσει η περιπέτεια.

Όλα αυτά είναι καλά και θεμιτά. Το ερώτημα που υπάρχει είναι αν οποιαδήποτε ΜΚΟ,όσο οργανωμένη κι αν είναι μπορεί να επιχειρεί στο Αιγαίο, περίπο ανεξέλεγκτα. Και σ΄ αυτό δεν απαντά κανείς προς το παρόν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης