Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική ΥΠΕΘΑ
20/01/2016 | 19:17 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Έγγραφο Καμμένου στον Τσίπρα για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για τους στρατιωτικούς

Έγγραφο Καμμένου στον Τσίπρα για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για τους στρατιωτικούς

Να κερδίσει χρόνο προσπαθεί να κερδίσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ σχετικά με την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για τις αποδοχές των στρατιωτικών. Καμμένος και Τσίπρας είχαν υποσχεθεί προεκλογικά την επιστροφή και του υπολοίπου 50% που δικαιούνται οι στρατιωτικοί ,για να επιστρέψουν οι αποδοχές τους στο επίπεδο του Αυγούστου του 2012. Αυτονόητη η εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ αλλά ακόμη δεν έχει γίνει.

Το ΥΠΕΘΑ  λοιπόν έστειλε έγγραφο προς το υπουργείο Οικονομικών αλλά και προς τον Τσίπρα  “προκειμένου να εφαρμοστούν οι διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 95 του Συντάγματος της Ελλάδος που ορίζουν ότι η Διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις δηλαδη πλήρης συμμόρφωση προς τις Αποφάσεις του ΣτΕ, και καταβολή του υπολοίπου 50% των αναδρομικων στα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αύξηση των αποδοχών τους απεστειλε σχετικό  έγγραφο προς Υπουργείο Οικονομικών με κοινοποιηση στο Γραφείο Πρωθυπουργού”.

Σημαίνει αυτό ότι θα δοθούν τα χρήματα; Κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό. 170 εκατομμύρια είναι το κόστος για την επιστροφή των χρημάτων στους εν ενεργεία στρατιωτικούς αλλά η τρόϊκα -εσωτερικού και εξωτερικού- παραμένει ανένδοτη.

Το έγγραφο και το περιεχόμενό του αποτελεί περισσότερο μια προσπάθεια να “αγοραστεί” ακόμη λίγος χρόνος από τους στρατιωτικούς οι οποίοι έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους.

Διαβάστε ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης