Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη Πολιτική
06/03/2016 | 06:48 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Άμυνα στην πολιτική παρακμή

Άμυνα στην πολιτική παρακμή

Tου Κωνσταντίνου Φράγκου

Κακόν άρχεσθαι υπό χερείονος

(Κακό να σε κυβερνούν οι χειρότεροι)

Δημόκριτος

Λίγο μετά το “εναρκτήριο λάκτισμα” της νέας προσπάθειας με το MILITAIRE είχα την ατυχή έμπνευση να γράψω τα παρακάτω σχόλια επηρεασμένος από τρέχοντα γεγονότα

1. GOD FATHER – Ο ΝΟΝΟΣ

Σύμφωνα με όσα διάβασα και άκουσα, αν είναι αληθινά, το πολιτικό παρασκήνιο της Ελλάδας, επί 10ετίες, είναι ακριβώς το ίδιο όπως οι σκηνές γάμου της κόρης του Ντον Κορλεόνε στο περίφημο κινηματογραφικό έργο Ο ΝΟΝΟΣ Ι του Φράνσις Φορντ – Κόπολα.

Στο βάθος ακούγεται η θεϊκή μουσική του Νίνο Ρότα (που είχε “ντύσει” όλα τα αριστουργήματα του Φελίνι). Στο σαλόνι της βίλας ο Αρχιμαφιόζος δέχεται τα χειροφιλήματα και τα “σέβη” όλων των υποδεέστερων νονών, κρατικών Αξιωματούχων, πολιτικών. Μη υποταγή σημαίνει επαγγελματικός και πολιτικός αφανισμός. Ο Νονός μοιράζει, με σοφία αξιώματα, ενεργεί για διαγραφή ή απόληψη δανείων.

Γάτος δεν υπήρχε στο σκηνικό. Τον συναντάμε σε ένα άλλο έργο με μεγάλο κακοποιό, τον DR NO σε Τζέημς – Μποντική περιπέτεια. Άμα είναι έτσι, ζήτω που καήκαμε.

2. Επίσημες επισκέψεις

Ο Υπουργός κ. Ν. Φίλης ανεκοίνωσε ότι κατά το 2015 είχαμε τέσσερις (4) επισκέψεις Αρχηγών Κρατών στην Ελλάδα όπου και απεδόθησαν οι δέουσες τιμές (αγήματα, κόκκινα χαλιά, κ.λπ).

  • Πρόεδροι Γαλλίας και Αιγύπτου
  • Οστά Αγίας Βαρβάρας
  • Άγιον Φως

Απλά σημειώνω ότι εδώ δεν είναι θεοκρατική Αρχή αλλή Δημοκρατία, το λίκνο της Δημοκρατίας, και ουχί ΙΡΑΝ, ΜΠΟΥΡΓΚΙΝΑ ΦΑΣΟ ή …ΧΑΛΙ ΓΚΑΛΙ. Η Χώρα κυβερνάται από Αριστερή Κυβέρνηση με ολίγη κρέμα ΑΝΕΛ. Εν τω μεταξύ η Εκκλησία μάχεται και κατορθώνει να νικήσει την εφαρμογή Νόμου του Κράτους για την αποτέφρωση νεκρών Βουλαί Κυρίου ή φανατικών Μητροπολιτών.

3. Πολιτικοί Αρχηγοί

  • Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Β. Λεβέντης δήλωσε, αμέσως μετά τις εκλογές, ότι οι βουλευτές του θα εναλλάσσονται στη Βουλή ανά 6μηνο. Σήμερα, διαπίστωσε ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι Εκπαιδευτήριο, ξαναδήλωσε ότι αναιρεί. Δεν παύει όμως να ζητάει συνεχώς Οικουμενική Κυβέρνηση. Για να λάβουν όλοι μέρος στη διανομή της πίτας.
  • Το ίδιο, Οικουμενική Κυβέρνηση, αιτείται συνεχώς, η Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, γα να επανέλθει το «αγνό» ΠΑΣΟΚ στην Εξουσία. Η ίδια, πάντως, δεν παραλείπει να εισπράττει κάθε πρώτη του μηνός πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης και σύνταξη Διευθύντριας της Εθνικής Τράπεζας ένθα ουδέποτε πάτησε το πόδι της. Ουδεμία πρόθεση αμφότερων να βοηθήσουν ως όφειλαν την Κυβέρνηση να ξεφύγει από τα βράχια.

4. Ισχυρή Διακυβέρνηση

Ενώ η Οικονομία καταρρέει, οι φόροι διογκούνται, άγνωστο που θα μας πάει το προσφυγικό, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χριστ. Βερναρδάκης ανακοινώνει ότι οι θέσεις αναπληρωτών γενικών Γραμματέων αυξάνονται κατά τριάκοντα τρεις (33) «ίνα διοικηθεί στιβαρότερα το Κράτος». Έπρεπε να βολευθούν αυτοί που περίμεναν να γίνουν κρατικοδίαιτοι και άρχισαν να διαμαρτύρονται. Σημειώνω, απλά, ότι τέτοιες θέσεις, Γραμματέων και αναπληρωτών, είναι εντελώς Ελληνικό εφεύρημα (από Καραμανλή του Α) για να βολεύονται αποτυχόντες βουλευτές, κομματάρχες και άλλα άχθη αρούρης.

5. Πνευματικοπολιτική δραστηριότητα

Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου καταγγελλόμενος από κ. Καμμένο (υπόθεση προμήθειας Ε/Π ΝΗ-90 APACHE), από τους ανακριτές (εκσυγχρονισμός φρεγατών κ.α.) οργανώνει ημερίδα στο KING – GEORGE.

Τίτλος: Οπισθοδρόμηση ή Πρόοδος

Η εκδήλωση, όπως διαφαίνεται, ετέθη υπό την αιγίδα της Κυβέρνησης εφόσον κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ΥΠΟΙΚ κ. Γ. Σταθάκης. Πέραν όμως του Κυβερνητικού παράγοντα ομιλητές είναι και οι κορυφαίοι της ΝΔ κ. Ν. Δένδιας και Μαριέττα Γιαννάκου. Παρίστανται, υποθέτω, για να βοηθήσουν τον κ. Γ.Π., στις δύσκολες στιγμές που περνάει, βάση της αδιαπραγμάτευτης, ως προς την σοφία της, πολιτικής αρχής «Κόραξ κόρακου όμμα ουκ εκβάλλει». Σημειώνω επίσης την συμμετοχή του καθηγητή κ. Π. Ιωακειμίδη, φίλου του κ. Σημίτη. Ενώ όμως είχε ανακοινωθεί η εκδήλωση, η εφημερίδα KONTRA NEWS (Κυριακή 28 Φεβρουαρίου) με πηχυαίους τίτλους αναγγέλλει ότι ο Πρόεδρος ΟΛΑΝ απαιτεί από την Ελληνική Κυβέρνηση την μη δίωξη του κ. Γ.Π. για το σκάνδαλο των φρεγατών.

Δεν γνωρίζω τι κάνουν οι αδιάφθοροι ανακριτές γιατί την υπόθεση, πάντα κάτι κάνουν, αλλά έμαθα από θετική πηγή ότι οι κ. Ολάντ, Παπαντωνίου και Στουρνάρας συνδέονται με στενή φιλία. Ο κ. Ολάντ είχε παραθερίσει, πλειστάκις, στη Σύρο, όπου και οι πολυτελείς βίλες των δύο Ελλήνων. Τον ήξερε, λένε, όλο το νησί. Τον έλεγαν … Φραγκοσυριανό! Αρχή: Να σεβόμεθα τας φιλίας… Σπόνσορες της δαπανηρής εκδήλωσης δεν κατόρθωσα να εντοπίσω.

6. Οι κρίσεις στο Στράτευμα

Οι ηπιότερες των τελευταίων ετών. Σοφά ενήργησαν οι 4 Αρχηγοί. Δεν σημειώθηκε πολιτική παρέμβαση στα ψηλά. Παρακάτω δεν ξέρω. Εν τούτοις, για να κρατήσεις τις παλιές καλές παραδόσεις, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Δαβάκης άρχισε να κραυγάζει περί οργίων, αναξιοκρατίας κ.λπ. Μας λείπει, δυστυχώς, ο πολιτικός πολιτισμός. Απ’ όλες τις πλευρές. Ο συμπαθέστατος κ. Δαβάκης θα πρέπει να ενθυμείται ως ΥΦΕΘΑ στην Κυβέρνηση των ΑΝτωνομπένηδων, ότι υπήρχε η παρεξουσία Μπαλτάκου που διοικούσε το ΥΕΘΑ. Καρατόμησε, άνευ λόγου και αιτίας, Αρχηγούς στη σειρά. Εκτός αν δεν το είχε παρατηρήσει… Ας αφήσουμε το Στράτευμα να πορευθεί χωρίς κλυδωνισμούς. Η Κυβέρνηση των Αντωνομπένηδων του ρήμαξε τις τσέπες. Η Αντιπολίτευση της ΝΔ ας μην του ρημάξει το φρόνημα.

7. Πρωθυπουργικό ολίσθημα

Εγώ δεν είμαι απόγονος. Είμαι πρόγονος.

Ναπολέων Βοναπάρτης

Ο Πρωθυπουργός της Χώρας, όποιος κι’ αν είναι, μας αρέσει δεν μας αρέσει, είναι θεσμός, είναι ο Κυβερνήτης. Πρέπει ο ίδιος να κρατάει τον εαυτό του ψηλά, να προστατεύει το κύρος του. Αεί και πάντοτε. Ο Πρωθυπουργός   μέχρι σήμερα, έδινε συνεντεύξεις στο Γραφείο του, καθήμενος πίσω απ’ αυτό. Δημοσιογράφος ή δημοσιογράφοι απέναντι και σεμνά….

Το να ξεκινάει, ολόκληρος Πρωθυπουργός, να πηγαίνει σε ιδιωτικούς σταθμούς να δώσει συνέντευξη σε ώρες ξενύχτηδων, περιβαλλόμενος από αδηφάγο κοινό το θεωρώ ήκιστα δημοκρατικό. Είναι λαϊκισμός. Υποβιβασμός…

Και τι συνέντευξη: Το μακρυζεϊμπέκικο της Ευδοκίας, μόνο για νυκτερινούς θαμώνες…

Το πράγμα γίνεται χειρότερο όταν ο δημοσιογράφος, έστω και αν λέγεται Χατζηνικολάου, είναι επιθετικός, τον διακόπτει συνέχεια και δεν τον αφήνει να εκθέσει τις απόψεις του, Κέρδισε ο κ. Χατζηνικολάου αλλά εσείς χάσατε κ. Τσίπρα. Από χέρι….

Ας αφήσω που επιτρέψατε να κυκλοφορεί εις βάρος σας ψίθυρος ότι κάποιος σας έσπρωξε να πάτε… Οφείλετε να περιφρουρείτε το κύρος της καρέκλας σας.

Προσεχώς και άλλα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης