Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Άγιος Βαλεντίνος: Μην τον ξεχάσετε θα το…πληρώσετε!

Άγιος Βαλεντίνος: Μην τον ξεχάσετε θα το...πληρώσετε!

Η συμβουλή της ημέρας είναι να μην ξεχάσετε ότι είναι του Αγίου Βαλεντίνου! Ναι είναι ξενόφερτος άγιος και έθιμο,μπορεί να μην συμφωνείτε καθόλου με τον εορτασμό,αλλά πιστέψτε μας θα το …πληρώσετε σε βάθος χρόνου αν γυρίσετε σπίτι χωρίς ένα λουλούδι! Συνεπώς ακόμη κι αν δεν τον συμπαθήσατε ποτέ αυτόν τον άγιο κάντε τη καρδιά σας πέτρα…

Για να σας βάλουμε λίγο στο κλίμα η φωτογραφία, μ΄ ένα πραγματικά παθιασμένο και ιστορικό φιλί.

Ο ναύτης που φιλά τη νοσοκόμα στην Τάϊμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης,μόλις ανακοινώθηκε το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία, η Φρίντμαν, η οποία εργαζόταν ως νοσοκόμα σε οδοντιατρείο, έκανε το διάλειμμά της. Ήταν 14 Αυγούστου και οι Αμερικανοί είχαν μόλις πληροφορηθεί από τα ραδιόφωνα ότι η Ιαπωνία είχε παραδοθεί. Ο κόσμος πανηγύριζε στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέσα στον ενθουσιασμό, ένας ναύτης άρπαξε την Φρίντμαν και της έδωσε ένα παθιασμένο φιλί. Ο φωτορεπόρτερ Αλφρεντ Αϊζενστατ απαθανάτισε τη στιγμή.

Στο βιβλίο «The Kissing Sailor» υποστηρίζεται ότι ο 22χρονος Τζορτζ Μεντόζα είχε εκείνη την ημέρα ραντεβού με την κοπέλα του Ρίτα Πέτρι. Βγαίνοντας από το Radio City άκουσε κάποιον να λέει ότι ο πόλεμος τελείωσε και ένιωσε τέτοια χαρά που αποφάσισε να φιλήσει την πρώτη νοσοκόμα που θα έβρισκε μπροστά του, σε μια ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσα οι νοσοκόμες προσέφεραν στους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του πολέμου.

Η μελλοντική σύζυγος του ναύτη διακρίνεται μάλιστα στο βάθος της φωτογραφίας, πίσω ακριβώς από τον δεξί του ώμο!

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε μία εβδομάδα μετά στο περιοδικό Life. Η ταυτότητα του ναύτη και της νοσοκόμας ωστόσο παρέμεινε άλυτο μυστήριο για πολλά χρόνια. 

Το 2012, η ίδια η Φρίντμαν αποκάλυψε ότι δεν είχε δει καν τον ναύτη προτού την αρπάξει στην αγκαλιά του. «Ήταν μία καταπληκτική σύμπτωση. Ένας άνδρας με στολή του ναύτη και μία γυναίκα με λευκό φόρεμα… Και ένας καταπληκτικός φωτογράφος την κατάλληλη στιγμή», είχε προσθέσει.

Ο Αϊζενστατ είχε εξηγήσει ότι εάν ο άνδρας δεν φορούσε μαύρα και η γυναίκα λευκά, δεν θα είχε τραβήξει ποτέ τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης