Ύμνοι της Washington Post για την Ελληνική Ακτοφυλακή

“Η Ελληνική Ακτοφυλακή από ομάδα έκτακτης ανάγκης που βοηθούσε στη διάσωση των προσφύγων, διαδραματίζει τώρα όλο και σημαντικότερο ρόλο στη διεθνή ασφάλεια” γράφει η Washington Post .

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι στις 6 Ιανουαρίου, οι ελληνικές αρχές επιβιβάστηκαν σε πλοίο το οποίο υποτίθεται ότι είχε προορισμό την Αραβική Χερσόνησο, χωρίς ωστόσο να διαθέτει ναυτικούς χάρτες με τον προορισμό αυτό. Μετά από έρευνα, εντόπισαν 29 κοντέινερ με πάνω από 400 τόνους εκρηκτικών υλικών, πυροκροτητών και υλικών που προκαλούν ανατινάξεις. Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Γιάννης Σωτηρίου, περιέγραψε την ανακάλυψη ως «πλωτή βόμβα» που κατευθυνόταν προς την διχασμένη από τον εμφύλιο πόλεμο, Λιβύη. «Εάν κάτι είχε πάει στραβά, πιθανώς τα εκρηκτικά να είχαν καταστρέψει ολόκληρο το λιμάνι», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ακτοφυλακής, υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Οι δύο αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι επιχειρήσεις που έγιναν τις προηγούμενες εβδομάδες αποδεικνύουν τη σημαντική συμβολή της Ελλάδας στο ζήτημα της αστυνόμευσης της Μεσογείου τους τελευταίους μήνες.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016